FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Kirin na konferenciji o sigurnosti

BEČ, 5. svibnja 2006. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova RepublikeHrvatske Ivica Kirin ocijenio je uspješnom Međunarodnu konferenciju oulozi sigurnosti u odnosima između EU i njezinih susjeda na kojoj je upetak u Beču usvojena Bečka deklaracija o partnerstvu za sigurnost.
BEČ, 5. svibnja 2006. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ivica Kirin ocijenio je uspješnom Međunarodnu konferenciju o ulozi sigurnosti u odnosima između EU i njezinih susjeda na kojoj je u petak u Beču usvojena Bečka deklaracija o partnerstvu za sigurnost.

U radu Konferencije sudjelovalo je 50-ak ministara unutarnjih poslova država članica EU, kandidata, balkanskih država te EU susjednih zemalja i strateških partnera.

Na konferenciji je izražena čvrsta volja svih sudionika za bespoštednu borbu protiv svekolikih oblika kriminala: korupcije, ilelagne trgovine opojnim drogama, ljudima, ilegalnih migracija posebice terorizma.

Na tome treba raditi na svim razinama a posebice se moraju angažirati resorna ministarstva, agencije i drugi čimbenici u državama uz pojačanu suradnju izjavio je ministar Kirin.

Kazao je kako je potvrđeno da je Hrvatska bila na dobrom putu u donošenju zakonske regulative i standarda koje Hrvatska ima na razini sigurnosti.

Ministri su se zauzeli za jačanje suradnje i koordinacije te razmjenu informacija te vlastitih iskustava i znanja u borbi protiv transgraničnog organiziranog kriminala. Naglasili su da je vrlo bitno da se u radu na jačanju sigurnosnog partnerstva vodi računa o poštivanju ljudskih prava.

Bečka deklaracija obvezuje zemlje na političku operacionalizaciju dogovorenoga te na kontinuirani dijalog o čemu će se ponovno raspravljati na slijedećoj konferenciji o sigurnosti u lipnju u Salzburgu.

Posebno je istaknut značaj provedbe Konvencije o policijskoj suradnji u jugoistočnoj Europi.

Ministar kirin je korisnim ocijenio brojne bilateralne susrete s kolegama gdje se je dogovarala konkretna bilateralna suradnja i aktivnosti.

On je najavio da će se sastanak o prekograničnoj suradnji između Hrvatske, Mađarske i Slovenije održati 18. i 19. svibnja u Varaždinu. Također je rekao da će slijedeći tjedan otputovati u Bruxelles gdje će se sastati sa potpredsjednikom Europske komisije i povjerenikom za Unutarnje poslove, pravosuđe i sigurnost Francom Frattinijem, te predsjednikom odbora za civilne slobode i unutarnje poslove Europskog parlamenta Jaen-Marie Cavadom, te povjerenikom EU za terorizam Gijsom De Vriesom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙