FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: U ponedjeljak se sastaje Janšina vladajuća koalicija

LJUBLJANA, 5. svibnja (Hina) - Slovenski premijer Janez Janša sastatće se u ponedjeljak s predsjednicima stranaka koje sudjeluju unjegovoj vladajućoj koaliciji desnog centra, a glavna tema sastankabiti će provođenje ekonomskih i socijalnih reformi te postupci upredviđenoj privatizaciji državnog sektora i banaka.
LJUBLJANA, 5. svibnja (Hina) - Slovenski premijer Janez Janša sastat će se u ponedjeljak s predsjednicima stranaka koje sudjeluju u njegovoj vladajućoj koaliciji desnog centra, a glavna tema sastanka biti će provođenje ekonomskih i socijalnih reformi te postupci u predviđenoj privatizaciji državnog sektora i banaka.

Riječ je o koordinaciji koja je predviđena koalicijskim ugovorom stranaka koje su prije dvije godine stupile u vladu.

U Janšinu kabinetu nisu potvrdili niti zanijekali da će se Janez Janša, Janez Podobnik, Karel Erjavec i Andrej Bajuk na sastanku možda govoriti i o odnosima s Hrvatskom. To je zahtijevao predsjednik Slovenske pučke stranke (SLS) Janez Podobnik zbog "incidenta" s njihovim članom Joškom Jorasom na graničnom prijelazu Plovanija prošlog mjeseca. Kao što je poznato, SLS, kao i Joras, drži da je riječ o "slovenskom teritoriju", a Podobnik je nakon zadnjeg incidenta rekao da bi slovenska vlada na takve slučajeve trebala reagirati energičnije i zaštititi Jorasa i njegovo vlasništvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙