FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena knjiga "Welcome to Croatia - Doživljaj jednog turističkog vodiča" Kristijana Vujičića i Željka Špoljara

ZAGREB, 5. svibnja 2006. (Hina) - Da je Hrvatska, mala zemlja za velikiodmor, kroz svoju povijest bila zahvalno mjesto boravka mnogihsvjetski poznatih osoba, potvrđuje na stanovit način i knjiga "Welcometo Croatia - Doživljaj jednog turističkog vodiča", koju je upravoobjavila zagrebačka Naklada "Ljevak".
ZAGREB, 5. svibnja 2006. (Hina) - Da je Hrvatska, mala zemlja za veliki odmor, kroz svoju povijest bila zahvalno mjesto boravka mnogih svjetski poznatih osoba, potvrđuje na stanovit način i knjiga "Welcome to Croatia - Doživljaj jednog turističkog vodiča", koju je upravo objavila zagrebačka Naklada "Ljevak".

Spajajući fikciju i stvarne osobe i događaje, na granici romana, putopisa i ležernog turističkog vodiča, autori Kristijan Vujičić i Željko Špoljar donose manje poznate činjenice o boravku Alfreda Hitchcocha, Daniela Day-Lewisa, Josifa Brodskog, Nicka Cavea, Marije Terezije, Jamesa Joycea, svetoga Pavla, Marka Pola, Elizabeth Taylor, Jacques-Yvesa Cousteaua, Danila Kiša, Noama Chomskoga i drugih u hrvatskim krajevima.

Alfred Hitchcoch svojedobno je izjavio da je najljepši zalazak sunca vidio u Zadru, što je i dokumentirano njegovom fotografijom na zadarskoj rivi. Kažu da je najbolji Hamlet u Dubrovniku bio slavni svjetski glumac, oskarovac Daniel Day-Lewis. Kako se stroga vladarica Marija Terezija provela u Kutjevačkim podrumima s nezaboravnim barunom Trenkom i je li istina da je sv. Pavao na jednom od svojih putovanja posjetio Mljet, kako tvrde stanovnici tog predivnog otoka, a ne Maltu, kako piše u Bibliji.

James Joyce, autor "Uliksa", jednog od najpoznatijih romana 20. stoljeća, živio je šest mjeseci u Puli, gdje je predavao engleski. Što je radila pjevačka zvijezda Nick Cave za jednog od svojih posjeta Zagrebu i kako izgleda susret i opušteno druženje Elizabeth Taylor, Richarda Burtona i Tita na Brijunima?

To su samo neka od pitanja i putovanja kroz koja vodi izmišljeni turistički vodič Lovro Belin. Knjiga će kroz trinaest putovanja, uz crno-bijele fotografije, čitatelje nasmijati, ali i upoznati s ljepotama mnogih hrvatskih mjesta i gradova, navodi u bilješci o knjizi Naklada "Ljevak".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙