FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOBMS: udjele u Fondu analizira radna skupina

ZAGREB, 4. svibnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosordanas je u povodu zahtjeva udruga proisteklih iz Domovinskog rata dase ponovno razmotre kriteriji za izračun vlasničkih udjela u Fonduhrvatskih branitelja i njihovih obitelji imenovala radnu skupinu zaraščlambu postupka koji su prethodili izračunu.
ZAGREB, 4. svibnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je u povodu zahtjeva udruga proisteklih iz Domovinskog rata da se ponovno razmotre kriteriji za izračun vlasničkih udjela u Fondu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji imenovala radnu skupinu za raščlambu postupka koji su prethodili izračunu.

U radnoj su skupini državni tajnici Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, priopćeno je iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Radna će skupina početi rad idući tjedan i raščlanit će sve postupke koji su prethodili izračunu udjela u Fondu i o rezultatima raščlambe i prijedlozima izvijestiti potpredsjednicu Vlade i ministricu Jadranku Kosor, kaže se u priopćenju.

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata pozvala je nedavno Vladu i saborske zastupnike da promijene kriterije za izračun vlasničkih udjela u Fondu hrvatskih branitelja jer ih smatra nepravednima. Po tim kriterijima sudionici u obrani od 1992. do 1994. u borbenom i neborbenom sektoru dobili su po bod za dan. Tako je borbeni sektor lošije prošao od neborbenoga, upozorila je ta udruga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙