FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo branitelja traži od MUP-a da poduzme mjere radi nezakonitog useljenja u stan

ZAGREB, 5. travnja 2006. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti priopćilo je da je danas zatražilo odMUP-a žurno poduzimanje zakonom propisanih mjera kako bi se pomoglomajci poginulog branitelja Mari Žugaj, u čiji je stan nezakonitouselio muškarac i vlasnici onemogućio njegovo korištenje.
ZAGREB, 5. travnja 2006. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti priopćilo je da je danas zatražilo od MUP-a žurno poduzimanje zakonom propisanih mjera kako bi se pomoglo majci poginulog branitelja Mari Žugaj, u čiji je stan nezakonito uselio muškarac i vlasnici onemogućio njegovo korištenje.

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba izjavila je Hini da je muškarac koji je ilegalno uselio u stan danas došao na obavijesni razgovor u policiju nakon čega je rekao da će tijekom dana napustiti stan. Dodala je da policija prikuplja obavijesti i korisna saznanja nakon čega će o tom slučaju obavijestiti Državno odvjetništvo.

Ministarstvo branitelja reagiralo je danas nakon što je 70-godišnja umirovljenica u sinoćnjem Dnevniku HTV-a ispričala da je prije dva tjedna nakon povratka od liječnika u svoj stan na Malešnici zatekla promijenjenu bravu i tuđe prezime na vratima. Kako je objavio HTV njoj nepoznati Slavko Jozinović joj je rekao da je on vlasnik stana i da pozove policiju.

Ministarstvo branitelja potvrdilo je da je gospođi Žugaj temeljem priznatog statusa člana obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja dodijeljen stan, te da je ona taj stan koristila kao legalna vlasnica.

Vlasnica stana ispričala je u Dnevniku da joj je policija nakon što je napravljen zapisnik rekla da je jedini pravni lijek za povratak stana sudska tužba.

Ministarstvo branitelja napominje u priopćenju da se gospođa Žugaj nije obratila Ministarstvu kako bi ga izvijestila o novonastalim okolnostima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙