FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo branitelja oštro odbacilo Sačićeve navode o bodovima za udjele u Fondu branitelja

ZAGREB, 19. travnja 2006. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti oštro je odbacilo današnje navodepredsjednika Udruge specijalne policije Željka Sačića o nepravednostikriterija za bodovni sustav za vlasničke udjele u Fondu Hrvatskihbranitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji,
ZAGREB, 19. travnja 2006. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti oštro je odbacilo današnje navode predsjednika Udruge specijalne policije Željka Sačića o nepravednosti kriterija za bodovni sustav za vlasničke udjele u Fondu Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji,

"Oštro odbacujemo sve Sačićeve navode kako se načinom podjele vlasničkih udjela u Fondu hrvatskih branitelja "zanemaruju žrtve Specijalne policije i gardijskih brigada kao najznačajnijih dijelova hrvatske oružane sile u Domovinskom ratu", navodi Ministarstvo u priopćenju.

Podsjeća da su u izradi Zakona o Fondu hrvatskih branitelja usvojenog 2003. i izmijenjenog i dopunjenog 2004. sudjelovali predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata te ga na koncu podržali. Prema prijedlogu Koordinacije Upravni odbor Fonda u kojem većinu sačinjavaju predstavnici udruga prihvatio je kriterije za izračun udjela s pripadajućim bodovima za borbeni i neborbeni sektor, što je Vlada 15. prosinca 2004. samo potvrdila svojom Odlukom.

Ne umanjujući značenje i doprinos Specijalne policije u Domovinskom ratu, Ministarstvo napominje kako je sama Udruga specijalne policije, kao udruga na državnoj razini, osnovana 24. siječnja 2004. kada su navedeni kriteriji od strane Republičke Koordinacije već bili predloženi, pa je to i glavni razlog zašto Udruga nije sudjelovala u njihovoj izradi.

Ovaj pak način, ničim izazvanog istupanja Udruge specijalne policije koja do sada nije iskazivala nikakvo javno nezadovoljstvo kriterijima za izračun udjela, s očitim ciljem zauzimanja medijskog prostora, smatramo nepotrebnim unošenjem nemira među hrvatske branitelje i opstrukcijom svega do sada učinjenog na uspostavljanju jednog od najjačih fondova u Hrvatskoj, stoji u priopćenju Ministarstva branitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙