FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DZS: u ožujku pad zaliha gotovih industrijskih proizvoda

ZAGREB, 4. svibnja 2006. (Hina) - Zalihe gotovih industrijskihproizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj smanjene su u ožujku ovegodine u odnosu na veljaču za 4,2 posto, dok su u odnosu na istimjesec lani bile manje za 1,2 posto, prvi su rezultati koje je objavioDržavni zavod za statistiku (DZS).
ZAGREB, 4. svibnja 2006. (Hina) - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj smanjene su u ožujku ove godine u odnosu na veljaču za 4,2 posto, dok su u odnosu na isti mjesec lani bile manje za 1,2 posto, prvi su rezultati koje je objavio Državni zavod za statistiku (DZS).

Promatrano prema područjima djelatnosti NKD-a, zalihe gotovih industrijskih proizvoda su na kraju ožujka ove godine u odnosu na veljaču u prerađivačkoj industriji bile manje za 4,2 posto, dok su u odnosu na isti lanjski mjesec povećane za čak 34,4 posto.

U rudarstvu i vađenju se pak na mjesečnoj razini bilježi pad zaliha za 3,9 posto, a na godišnjoj razini rast od 24 posto.

Pritom su zalihe na mjesečnoj razini najviše povećane u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 52,3 posto te proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 51,9 posto.

Istodobno se najveće smanjenje zaliha bilježi u proizvodnji namještaja i ostaloj prerađivačkoj industriji, za 15,7 posto.

Na godišnjoj razini, odnosno prema stanju na kraju ožujka 2005., u trećem mjesecu ove godine također su najviše porasle zalihe u vađenju ruda i kamena, za 34,4 posto te u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 32,5 posto.

Proizvodnja naftnih derivata na godišnjoj razini bilježe najveće smanjenje zaliha gotovih proizvoda, i to za 37,2 posto.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙