FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena javna ponuda dionica fonda Jadran kapital

ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Predstavljena javna ponuda dionicafonda Jadran kapital
ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Predstavljena javna ponuda dionica fonda Jadran kapital

HINA - Financijski servis

Javna ponuda redovnih dionica (IPO) zatvorenog investicijskog fonda za nekretnine Jadran Kapital trajat će od 4. do 19. svibnja, a u fondu očekuju da će u tom razdoblju prikupiti oko 200 milijuna kuna imovine, pri čemu i do dvije trećine tog iznosa očekuju od stranih investitora, rečeno je na današnjem predstavljanju IPO-a Jadran Kapitala.

Prema riječima Darija Vladimira Josića, predsjednika Uprave Jadran Investa, društva koje upravlja Jadran Kapitalom, izdat će se neograničeni broj redovnih dionica po cijeni od 100 kuna, a po završetku IPO-a, dionice će u lipnju ove godine biti uvrštene u kotaciju Javnih dioničkih društava Zagrebačke burze.

Prema planu Uprave, u roku od godinu dana dionice fonda trebale bi biti uvrštene i u Službeno tržište, odnosno najvišu kotaciju Zagrebačke burze, kao i na AIM tržište Londonske burze.

Jadran Kapital investirat će primarno u priobalnom području, i to, prema Josićevim riječima, do 60 posto imovine u turističke ili stambene projekte, do 20 posto imovine u poslovne ili druge komercijalne objekte.

Također, do 20 posto imovine ulagat će u građevno, a do 10 posto u poljoprivredno zemljište, posebice na obali, koje bi, dodao je Josić, s vremenom moglo postati građevinsko.

Pritom u fondu planiraju do 90 posto imovine ulagati na području Hrvatske, a 10 posto u susjednim zemljama.

Josić je kazao i kako fond već priprema nekoliko projekata, poput poslovno-stambenog centra u Splitu, projekta obiteljskih kuća u Samoboru te eko-sela u Lici, a najavio je i sudjelovanje u projektima javno-privatnog partnerstva s lokalnim samoupravama.

Ulaganja u već pripremljene projekte trebala bi započeti u roku od šest mjeseci od prikupljanja sredstava IPO-om, a očekivana dobit fonda trebala bi iznositi 12 posto godišnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙