FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dionice Jadran kapitala uskoro u javnoj ponudi

ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Komisija za vrijednosne papireodobrila je zatvorenom investicijskom fondu za nekretnine JadranKapitalu Prospekt o izdavanju dionica javnom ponudom, objavili su iztog fonda.
ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Komisija za vrijednosne papire odobrila je zatvorenom investicijskom fondu za nekretnine Jadran Kapitalu Prospekt o izdavanju dionica javnom ponudom, objavili su iz tog fonda.

U postupku javne ponude, kako se navodi u priopćenju, izdat će se neograničen broj redovnih dionica po cijeni od 100 kuna, a zainteresirani će ulagači dionice moći upisati od 4. do 19. svibnja.

Aranžer javne ponude je Fima vrijednosnice, a depozitna banka je Hrvatska poštanska banka (HPB).

Jadran Kapitalom upravlja društvo za osnivanje i upravljanje investicijskim fondovima Jadran Invest, čija je strategija ulagati u različite projekte u turizmu, izgradnju stambenih i poslovnih objekata, komercijalne objekte te građevinska i poljoprivredna zemljišta.

U fondu očekuju da će obzirom na veliki interes domaćih i stranih ulagača javnom ponudom prikupiti 200 milijuna kuna za ulaganja. Na taj će način, kako su pojasnili, doprinijeti rastu tržišta nekretnina i jačanju položaja Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije.

Strategija Jadran Investa u sljedeće dvije godine, kako su najavili, je osnovati još jedan fond koji će biti usmjeren na javno - privatna partnerstva.

Nakon uvrštenja dionica Jadran Kapitala na Zagrebačku burzu, fond planira u roku od godinu dana izvršiti dokapitalizaciju i ući na AIM tržište Londonske burze kako bi se u potpunosti iskoristilo zanimanje međunarodnih ulagača za ulaganje u Hrvatsku.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙