FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liječnika komora pokreće postupak protiv Gjurića pred Povjerenstvom za etiku i deontologiju

ZAGREB, 10. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatske liječničkekomore (HLK) Hrvoje Minigo najavio je danas pokretanje postupka protivotorinolaringologa iz KBC-a Zagreb Mislava Gjurića, koji je osumnjičenza primanje mita, pred Povjerenstvom za etiku i deontologiju HLK-a.
ZAGREB, 10. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) Hrvoje Minigo najavio je danas pokretanje postupka protiv otorinolaringologa iz KBC-a Zagreb Mislava Gjurića, koji je osumnjičen za primanje mita, pred Povjerenstvom za etiku i deontologiju HLK-a.

Gjuriću je u petak ravnatelj KBC-a Željko Reiner uručio izvanredni otkaz zbog, kako je navedeno, "osobito teške povrede iz radnog odnosa bez prava na ugovoreni otkazni rok".

Liječnik koji je bio zaposlen u Klinici za uho, grlo i nos na Šalati, osumnjičen je da je početkom ožujka od oca 26-godišnje pacijentice primio 4.500 kuna mita za operaciju uha i ugradnju proteze. USKOK je protiv Gjurića zatražio sudsku istragu.

Minigo je Hini rekao da je HLK kao glavna liječnička cehovska udruga zainteresiran za suzbijanje svih oblika korupcije u zdravstvu te će prije rasprave pred Povjerenstvom za etiku i deontologiju zatražiti od USKOK-a svu dokumentaciju o Gjurićevu slučaju.

Ako povjerenstvo ocijeni da je Gjurić prekršio etički kodeks o slučaju će raspravljati Časni sud Komore, koji pokreće disciplinski postupak protiv liječnika.

"S obzirom da je riječ o težem prekršaju, sud može liječniku izreći novčanu kaznu te privremeno ili trajno oduzeti licencu za samostalan rad", kazao je Minigo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙