FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TDR zatražio utvrđivanje identiteta prosvjednika iz TDZ-a

ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Zagrebački općinski sud u idućih ćepet dana odlučiti hoće li udovoljiti zahtjevu odvjetnika Tvorniceduhana Rovinj (TDR) i očevidom utvrditi identitete prosvjednika -radnika bivše Tvornice duhana Zagreb (TDZ), tuženih jer su prijedvadesetak dana zauzeli pogon tvornice u Jagićevoj ulici.
ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Zagrebački općinski sud u idućih će pet dana odlučiti hoće li udovoljiti zahtjevu odvjetnika Tvornice duhana Rovinj (TDR) i očevidom utvrditi identitete prosvjednika - radnika bivše Tvornice duhana Zagreb (TDZ), tuženih jer su prije dvadesetak dana zauzeli pogon tvornice u Jagićevoj ulici.

O zahtjevu za očevidom koje je na današnjem ročištu iznio odvjetnik TDR-a Ivan Gjurgjan sudac Marijan Vugić odlučit će u roku od pet dana.

Branitelji 30-ak radnika tuženih zbog ometanja posjeda, u odgovoru na tužbu koju su danas predali sudu i tužiteljima, tvrde kako TDR zapravo niti nije u posjedu pogona u Jagićevoj ulici.

Tvrde da su strojevi koji se unutra nalaze predmeti za rashod te da je TDR zgradu napustio preselivši pogone u Kanfanar. Osim toga, član odvjetničkog tima Krešimir Krsnik kaže da TDR nije platio niti jednu ratu za nekretninu koju smatra svojom, pa je od tužitelja zatražio preslik "barem jedne" uplatnice.

Krsnik je istaknuo i da je TDZ fiktivna tvrtka bez iti jednog zaposlenika, a posebno spornom smatra činjenicu da TDR tuži radnike koji su na bolovanju, majke djece s poteškoćama u razvoju i sindikalne čelnike.

Odvjetnik TDR-a, koji je ostao kod tužbe, rekao je da će do sljedećeg ročišta sudu dostaviti dokumente koji će opovrgnuti sve neistinite tvrdnje druge strane, poput vlasničkog lista za pogon u Jagićevoj i dokumente o zaposlenju.

Prije nego što zakaže iduće ročište sud je obje strane obvezao da dostave svoje dokazne prijedloge.

Radnici bivšeg TDR-a su tvornicu u Jagićevoj ulici zauzeli 7. travnja, odbijajući odluku Uprave TDR-a o gašenju proizvodnje u Zagrebu. Zahtjevaju poništenje privatizacije TDZ-a jer tvrde da je nezakonito provedena.

TDR tvrdi da nema veze s privatizacijom TDZ-a jer je ona obavljena pet godina (1993.) prije nego što su kupili TDZ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙