FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: u subotu se osniva politička stranka HDSSB

Osijek: u subotu se osniva politička stranka HDSSBOSIJEK, 3. svibnja 2006. (Hina) - U subotu će se održati osnivačkaskupština političke stranke Hrvatski demokratski savez Slavonije iBaranje (HDSSB), izvijestio je danas predsjednik Inicijativnog odboraKrešimir Bubalo, osječko-baranjski župan.
OSIJEK, 3. svibnja 2006. (Hina) - U subotu će se održati osnivačka skupština političke stranke Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB), izvijestio je danas predsjednik Inicijativnog odbora Krešimir Bubalo, osječko-baranjski župan.

Priopćenjem se oglasio i Branimir Glavaš, predsjednik Udruge građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje, najavivši da on ostaje predsjednik te udruge, koja će nastaviti s djelovanjem i biti logistika novoosnovanoj stranci koju će predvoditi Krešimir Bubalo.

Inicijativni odbor odluku o osnivanju stranke donio je, kako stoji u priopćenju koje je potpisao Krešimir Bubalo, "potaknut najnovijim političkim udarom aktualne vlasti na predsjednika Udruge građana HDSSB Branimira Glavaša i pokušajem onemogućavanja daljnjeg provođenja programa za boljitak Slavonije i Baranje".

U priopćenju se tvrdi da je riječ o "nasilnom pokušaju destabilizacije" demokratski izabrane vlasti u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji koja je formirana nakon što je upravo Nezavisna lista, čiji je nositelj Branimir Glavaš, pobijedila s programom koji je nagovijestio borbu za bolje sutra regije Slavonije i Baranje.

Bubalo je naveo da se "osnivanjem stranke Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje upućuje jasnu poruku, kako je naveo, HDZ-ovoj "vrhušci, koja je režirala politički proces protiv Branimira Glavaša i kojoj ništa nije sveto, pa ni Domovinski rat".

Predsjednik Inicijativnog odbora Krešimir Bubalo pozvao je sve Slavonce i Baranjce da dođu na osnivanje stranke u subotu i time "kažu 'ne' onima kojima je Hrvatska", kako je naveo, "postala samo sredstvo za ostvarivanje osobnih interesa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙