FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županja: potpora osnivanju poljoprivredne komore

Županja: potpora osnivanju poljoprivredne komoreŽUPANJA, 22. travnja 2006. (Hina) - O inicijativi za osnivanje hrvatskepoljoprivredne komore, u Županji su danas na poticaj Hrvatskogaseljačkog saveza razgovarali, i inicijativi dali potporu, predstavnicinekoliko seljačkih udruga i resornoga ministarstva.
ŽUPANJA, 22. travnja 2006. (Hina) - O inicijativi za osnivanje hrvatske poljoprivredne komore, u Županji su danas na poticaj Hrvatskoga seljačkog saveza razgovarali, i inicijativi dali potporu, predstavnici nekoliko seljačkih udruga i resornoga ministarstva.

Predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza Darko Grivičić rekao je kako je posebno sada, kad se Hrvatska priprema za ulazak u Europsku uniju, važno da poljoprivredni proizvođači i obiteljska gospodarstva imaju instituciju koja će ih zastupati u kreiranju agrarne politike.

"Od politike tražimo samo zakonski okvir, jer mi moramo na jednome mjestu imati i struku i interes. Usklađujući naše zakonodavstvo s europskim, Vlada i parlament trebaju donijeti 50-60 zakona koji se tiču poljoprivrednih proizvođača. Mi mislimo kako nijedan takav zakon ne može biti donesen bez mišljenja poljoprivredne komore", objasnio je Grivičić osnovni razlog za osnivanje te institucije.

Prijedlog zakona o poljoprivrednoj komori u saborsku je proceduru uputila Hrvatska seljačka stranka. Nakon prvog čitanja prijedlog je dobio potporu i Vlade i resornoga Ministarstva.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Stjepan Mikolčić misli kako se seljaci trebaju udružiti u jednu takvu instituciju jer će tada lakše ostvarivali svoja prava.

Izrazio je nadu kako će zajedno s predlagačem, uz uvažavanje sugestija proizvođača i seljačkih udruga, do kraja godine konačnu verziju prijedloga zakona uputiti Saboru na usvajanje.

Sastanku u Županji bio je nazočan i predsjednik Zajednice Udruga seljaka Slavonije i Baranje Zvonimir Laslo, čija udruga također podupire osnivanje poljoprivredne komore kao isključivo stručne institucije neovisne o politici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙