FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: dogovor s inicijatorima 3. burze; novi direktor Adnan Hafizadić

ZAGREB, 14. travnja 2006. (Hina) - Nakon obavljenih razgovora sainicijatorima osnivanja nove hrvatske burze postignut je dogovor da seželjene promjene i unaprjeđenja tržišta, umjesto osnivanjem nove,pokušaju provesti kroz postojeću Zagrebačku burzu, stoji u današnjempriopćenju sa sinoćnje sjednice Nadzornog odbora (NO) te burze.
ZAGREB, 14. travnja 2006. (Hina) - Nakon obavljenih razgovora sa inicijatorima osnivanja nove hrvatske burze postignut je dogovor da se željene promjene i unaprjeđenja tržišta, umjesto osnivanjem nove, pokušaju provesti kroz postojeću Zagrebačku burzu, stoji u današnjem priopćenju sa sinoćnje sjednice Nadzornog odbora (NO) te burze.

Nadzorni odbor Zagrebačke burze na toj je sjednici izabrao i novog direktora burze. Tu će dužnost tako, umjesto trenutnog direktora u ostavci Marinka Papuge, do 30. rujna ove godine obavljati Adnan Hafizadić, dosadašnji član NO-a te pravni savjetnik Zagrebačke burze.

Također, odlučeno je i da se privremeno obustave sve aktivnosti na povezivanju Zagrebačke i Varaždinske burze te da se izvan snage stave sve prethodne odluke NO-a glede aktivnosti na integraciji tih dviju burzi.

Ujedno, za 30. svibnja ove godine zakazana je i skupština Zagrebačke burze, na kojoj bi se, među ostalim, trebalo odlučivati o izmjenama i dopunama statuta Burze u smislu sastava i mandata članova NO te Pravila glede dioničke strukture.

Na njoj bi se trebali izabrati i novi članovi NO te donijeti odluka o davanju suglasnosti Upravi za otkup dionica Burze u trezor Društva.

Inicijativu za osnivanje nove, treće burze u Hrvatskoj, početkom travnja su pokrenuli Auctor, Erste&Steiermaerkische banka, Fima vrijednosnice, Hrvatska poštanska banka, Hypo Alpe Adria Banka, ICF, Interkapital vrijednosni papiri, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, HVB Splitska banka, TO ONE i Zagrebačka banka.

Tada su objavili kako im je cilj "osigurati višu kvalitetu usluge uz istovremeno smanjenje troškova svih sudionika na tržištu, omogućiti ravnopravan pristup svim zainteresiranim članovima, ali istovremeno i odvojiti dioničarstvo od članstva na burzi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙