FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDR zatražio objavljivanje cjelokupnog popisa poginulih i nestalih hrvatskih branitelj

KOPRIVNICA, 2. svibnja 2006. (Hina) - Udruga branitelja invalida iudovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) izrazila je danas ogorčenješto ni nakon 10 godina od završetka Domovinskog rata nije objavljenpopis imena svih poginulih hrvatskih branitelja tijekom srpskeagresije na Hrvatsku, te zatražila da se cjelokupni popis poginulih inestalih branitelja objavi najkasnije do ovogodišnje obljetnicevojno-redarstvene akcije "Oluja", 5. kolovoza.
KOPRIVNICA, 2. svibnja 2006. (Hina) - Udruga branitelja invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) izrazila je danas ogorčenje što ni nakon 10 godina od završetka Domovinskog rata nije objavljen popis imena svih poginulih hrvatskih branitelja tijekom srpske agresije na Hrvatsku, te zatražila da se cjelokupni popis poginulih i nestalih branitelja objavi najkasnije do ovogodišnje obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja", 5. kolovoza.

Udruga branitelja iz koprivničke Podravke također traži da se ime svakog poginulog obavezno pročita na 15. obljetnicu okupacije Grada Vukovara, 18. studenoga.

"Pored toga, zahtjevamo da se objave imena svih hrvatskih branitelja, koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, s provedenim vremenom na bojištu ili izvan njega, a koji imaju pravo na udjele u braniteljskom Fondu", navodi se u priopćenju koprivničkog UBIUDR-a.

U Udruzi, naime, smatraju da će se na taj način mnogo brže ispraviti određene nepravde jer će "branitelji sami biti u mogućnosti ocijeniti je li sve napravljeno kako treba".

UBIUDR u priopćenju navodi i kako se ne slaže da se branitelje dijeli na borbene i neborbene.

Udruga branitelja iz koprivničke Podravke također zahtjeva da se napokon javno obznane i vremena djelovanja svih ratnih brigada, koje su sudjelovale u obrani Republike Hrvatske, odnosno imena svih zapovjednih brigada, jer, kako drži, "javnost uglavnom zna samo za one koji se sada neopravdano nalaze u Haagu, ili u nekim drugim zatvorima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙