FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest! Ispravak vijesti HNA7071 "Dobitnici ovogodišnjih..."

ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Molimo korisnike da u osmom odlomkuvijesti HNA7071, emitiranoj pod naslovom "Dobitnici ovogodišnjihnagrada HND-a i nagrada 'Robert Schuman'", isprave pogrešno navedenunovinsku kuću dobitnice nagrade za istraživačko novinarstvo NatašeŠkaričić, umjesto Jutarnji list treba stajati S l o b o d n a D a lm a c i ja.
ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Molimo korisnike da u osmom odlomku vijesti HNA7071, emitiranoj pod naslovom "Dobitnici ovogodišnjih nagrada HND-a i nagrada 'Robert Schuman'", isprave pogrešno navedenu novinsku kuću dobitnice nagrade za istraživačko novinarstvo Nataše Škaričić, umjesto Jutarnji list treba stajati S l o b o d n a D a l m a c i ja.

Ispravljenu vijest ponavljamo u cijelosti:

ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) objavilo je na svojoj internetskoj stranici dobitnike nagrada HND-a za najbolje novinarske radove prošle godine, te dobitnike nagrada izaslanstva Europske komisije u Hrvatskoj i HND-a "Robert Schuman".

Tko će biti novinar godine, doznat će se na svečanoj dodjeli nagrada u HND-u sutra, 3. svibnja, na Svjetski dan slobode medija.

HND-ovu nagradu za životno djelo "Otokar Keršovani" dobio je Igor Mandić, a Središnji odbor HND-a na današnjoj je sjednici odlučio da se priznanje HND-a "Milan Grlović" za godinu 2005. dodijeli umirovljenom fotoreporteru Valentu Grobenskom, umirovljenom novinaru bivšeg Radio Zagreba Dragi Modriću i fotoreporteru Nenadu Roberšaku.

Ocjenjivački odbor HND-a dodijelio je nagrade "Marija Jurić-Zagorka" za najbolje novinarske radove u tiskanim medijima, na radiju i televiziji, fotografske nagrade "Nikša Antonini", "Ivan Fabijan" i "Pavao Cajzek" te nagradu "Žarko Kaić" za najbolji snimateljski rad.

Nagrade "Marija Jurić-Zagorka" dobili su za vijest-izvještaj novinarka Večernjeg lista Tanja Božić, za izvještaje o skandalu u MORH-u kada su napadaču na Vukovar ukazane sve državne počasti.

Za najbolju reportažu tu je nagradu dobio novinar Vjesnika Milan Jelovac, za seriju reportaža iz Sandžaka i s Kosova.

Za intervju je nagrađena Orlanda Obad, za razgovor iz zatvora s Anom Magaš (Jutarnji list).

Za kolumnu "Kontrapunkt" u Jutarnjem listu nagrađen je Branimir Pofuk, a za istraživačko novinarstvo Nataša Škaričić za istraživanje o slučaju Brezovica (Slobodna Dalmacija).

Nagrada za novinsku karikaturu, ilustraciju i fotomontažu dodijeljena je Kreši Skorzetu (Večernji list).

U kategoriji radijskog novinarstva nagradu za reportažu dobio je novinar Hrvatskoga radija Željko Roško za reportažu "Pogreb pape Ivana Pavla II.", za istraživačko novinarstvo na radiju nagrada je pripala novinarkama Hrvatskog radija Branki Jovičić i Vasvi Mazele za istraživanje na temu "Rastuća korupcija i njezini izvori".

Za najbolje uređenu radijsku emisiju nagradu je dobila emisija Hrvatskog radija "Lica duše - Nostalgija" urednice Morane Panjkote.

U kategoriji televizijskog novinarstva nagradu za vijest/izvještaj dobio je novinar RTL-a Igor Bobić za izvješće o naknadi imovine folksdojčerima; za reportažu nagradu je dobio Robert Zuber (HTV) za seriju reportaža "Misija" (emisija "Život uživo").

Za televizijsko istraživačko novinarstvo nagrada je pripala novinaru Nove TV Ernestu Marinkoviću za prilog o majci koja mora plaćati noćenje u bolnici kako bi nahranila novorođeno dijete s bronhitisom (emisija "24 sata").

Za najbolje uređenu tv-emisiju nagradu je dobio urednik Goran Milić za "Nedjeljni TV Dnevnik".

Nagrada za unaprjeđenje novinarskoga izraza dodijeljena je novinaru Robertu Knjazu (RTL).

Nagrada "Žarko Kaić" za snimateljske priloge pripala je Saši Ilijašu (Kanal RI 22 i RTL) za snimke talačke krize u riječkom Gradskom poglavarstvu.

Nagrada "Nikša Antonini" za novinsku fotografiju pripala je Patriku Maceku za fotografiju psa bigla na kojemu su izvođeni nedopušteni medicinski pokusi.

Nagrada "Ivan Fabijan" za najbolju fotografiju s područja kulture i umjetnosti dodijeljena je Ratku Mavaru (Vjesnik).

Nagrada "Pavao Cajzek" za fotoreportera godine za ukupan fotoreporterski rad dodijeljena je Robertu Aniću.

Nagrada izaslanstva Europske komisije u Hrvatskoj i HND-a "Robert Schuman" za pisano novinarstvo dodijeljena je novinaru Brunu Lopandiću za kolumne "Diplomatski portal" u Vjesniku, za televizijsko novinarstvo urednicima Tini Šimurini i Draganu Nikoliću (HTV) za uređivanje emisije "Euromagazin", dok je za radijsko novinarstvo nagrada pripala Zrinki Vrabec-Mojzeš (Radio 101) za seriju emisija "Abeceda europskih integracija".

O novinarskim nagradama HND-a za najbolje radove u tiskanim medijima, na radiju i televiziji odlučivao je Ocjenjivački odbor HND-a, a o novinaru godine odlučuju glasovi članova HND-a. Ocjenjivački odbor je između predloženih za novinara 2005. nominirao novinara Feral Tribunea Dragutina Hedla i novinara Hrvatske televizije Gorana Milića. Glasalo je 975 članova HND-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙