FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tolle: I nadalje ću komentirati sudske odluke

ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Koordinatorica Autonomne ženske kućeZagreb Neva Tolle danas je priopćenjem odgovorila na kaznenu prijavukoju je, zbog prisile prema pravosudnom dužnosniku, protiv nje podniopredsjednik Županijskog suda u Zadru Antun Klišmanić te navela da nemanamjeru prisiljavati bilo koji sud, ali da će sudske odluke i nadaljekomentirati.
ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Koordinatorica Autonomne ženske kuće Zagreb Neva Tolle danas je priopćenjem odgovorila na kaznenu prijavu koju je, zbog prisile prema pravosudnom dužnosniku, protiv nje podnio predsjednik Županijskog suda u Zadru Antun Klišmanić te navela da nema namjeru prisiljavati bilo koji sud, ali da će sudske odluke i nadalje komentirati.

Klišmanić joj, naime, stavlja na teret da je javno komentirala tijek suđenja Ani Magaš kojoj se na zadarskom sudu sudi zbog ubojstva supruga.

"Sve dok je stanje u državi takvo da pravosuđe ne čuje poruke premijera i podpredsjednice Vlade, da se protiv nasilja nad ženama treba boriti svim zakonskim sredstvima - što podrazumijeva i rigorozne sankcije za zlostavljače, do tada si uzimam građansku slobodu komentirati sve sudske procese bez obzira u kojoj fazi oni bili, a u kojima su žene koje su preživjele nasilje ponovno viktimizirane strukturalnim nasiljem", navodi u priopćenju Neva Tolle.

Nadalje tvrdi da nikad nije imala namjeru vršiti prisilu na bilo koji sud, ali da ću sudske postupke i odluke i nadalje komentirati.

"Treba se bojati pritisaka za koje se nikad ne sazna, a koji su posebno opasni u manjim sredinama. Prema mom shvaćanju, javno izrečeno profesionalno mišljenje smatrati pritiskom na sud zapravo predstavlja prisilu u odnosu na rad aktivistkinja AŽKZ-a", ocjenjuje Tolle.

Nevu Tolle prijavljena je zbog kaznenog djela prisile prema prvosudnom dužnosniku. Po Kaznenom zakonu za javno komentiranje sudskog postupka prije pravomoćnosti presude predviđena je novčana kazna do 150 dnevnih dohodaka ili kazna zatvora do šest mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙