FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: policija ispituje navode anonimne kaznene prijave protiv Uprave "Brodosplita" i ministra gospodarstva

split-kaznena prijavaSplit: policija ispituje navode anonimne kaznene prijave protiv Uprave "Brodosplita" i ministra gospodarstvaSPLIT, 2. svibnja 2006. (Hina) - Policijska upravasplitsko-dalmatinska, na temelju naloga Županijskog državnogodvjetništva, provjerava navode anonimne kaznene prijave protivčlanova Uprave i Nadzornog odbora (NO) "Brodosplit" kojim ih se teretiza navodnu štetu od najmanje 16 milijuna dolara, potvrdila je danasglasnogovornica PU Marina Kraljević Gudelj.
SPLIT, 2. svibnja 2006. (Hina) - Policijska uprava splitsko-dalmatinska, na temelju naloga Županijskog državnog odvjetništva, provjerava navode anonimne kaznene prijave protiv članova Uprave i Nadzornog odbora (NO) "Brodosplit" kojim ih se tereti za navodnu štetu od najmanje 16 milijuna dolara, potvrdila je danas glasnogovornica PU Marina Kraljević Gudelj.

"Policijski službenici vrše opsežan izvid navoda iz anonimne kaznene prijave, a o prikupljenim podacima, po završetku svih radnji, izvijestit će Županijsko državno odvjetništvo", kazala je Kraljević Gudelj.

Anonimnom kaznenom prijavom članovi Uprave "Brodosplita" terete se da su štetnim ugovorima s njemačkom brodarskom kompanijom "Wessels" i kaznenim djelima u platnom prometu i poslovanju, uzimanjem provizije od oko 6 milijuna dolara, tu tvrtku oštetili za najmanje 16 milijuna dolara, a o čemu piše i najnoviji broj tjednika "Nacional".

Prijavljeni su predsjednik Uprave Goran Vukasović, ministar gospodarstva i predsjednik NO Branko Vukelić, zamjenik predsjednika NO Siniša Poljak, još pet članova NO te dvojica direktora Jakša Biskupović i Ante Luetić.

Iz Uprave i NO "Brodosplita" medijima je upućeno priopćenje u kojemu se u cijelosti odbacuju navodi iz te kaznene prijave, odnosno iz članka u "Nacionalu" te tvrde kako je riječ o proizvoljnim ocjenama i navodima o mogućim malverzacijama i nepovoljnim financijskim aranžmanima s njemačkom kompanijom "Wessels".

"Riječ je o nastavku smišljene kampanje diskreditiranja Nadzornog odbora i nove Uprave, koja je u razdoblju od svibnja 2005. do danas uspjela priskrbiti 80 milijuna dolara više u novoostvarenoj razlici cijena u odnosu na prethodno potpisane ugovore za iste novogradnje prijašnje Uprave, te pokrenuti mnoge pozitivne procese u brodogradilištu", ističe se u priopćenju.

"Takvi bitno redefinirani ugovori nisu štetni, već izrazito povoljniji za Brodosplit. Očito je problem u činjenici što Nadzorni odbor nije nekoliko mjeseci prije potpisane ugovore s drugim brodovlasnikom osnažio za bitno manji iznos od 42 milijuna dolara i to bez ugrađenih zaštitnih klauzula", navode iz Uprave i NO "Brodosplita".

"Uprava Brodosplita surađuje s mjerodavnim institucijama, koje je i sama javno pozvala u svom priopćenju od 20. travnja 2006. da izvrše uvid u financijsko poslovanje i ugovaranje u posljednjih pet godina, uključivši i razdoblje od svibnja 2005. kada je došlo do promjene Uprave", zaključuje se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Uprave Goran Vukasović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙