FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ako mu SAD učini "zlo" Iran će prvo napasti Izrael

TEHERAN, 2. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Iran će prvo napasti Izraelučine li Sjedinjene Države bilo kako "zlo", kazao je u utorak višizapovjednik Iranskih čuvara revolucije.
TEHERAN, 2. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Iran će prvo napasti Izrael učine li Sjedinjene Države bilo kako "zlo", kazao je u utorak viši zapovjednik Iranskih čuvara revolucije.

Sjedinjene Države tvrde da žele diplomatskim putem riješiti nuklearnu krizu Irana koji odbija prestati obogaćivati uran na što ga poziva međunarodna zajednica, no Washington je zasad odbio isključiti vojnu akciju protiv Irana.

"Objavili smo da ako ikada Amerika učni bilo kakvo zlo, prvo mjesto koje ćemo napasti bit će Izrael", kazao je admiral Mohamad-Ebrahim Dehqani a prenijela studentska novinska agencija ISNA.

Islamska Republika Iran nije nikada priznala Izrael, a predsjednik Mahmud Ahmadinedžad je proteklih mjeseci izjavljivao da bi židovsku državu trebalo "izbrisati sa svjetske karte".

Pomorske vojne vježbe održane prošlog mjeseca u Perzijskom zaljevu "bile su upozorenje onim državama koje prijete Iranu, uključujući Ameriku i cionistički režim", rekao je Dehqani.

Na tim vojnim vježbama Iran je testirao nove rakete i torpeda, a stručnjaci tvrde da je demonstracijom novih oružja želio pokazati da je sposoban ugroziti vitalne puteve nafte u slučaju da bude napadnut.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙