FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelci će lansirati novi špijunski satelit

JERUZALEM , 25. travnja 2006. (Hina/AFP) - Izraelci će u utoraknavečer lansirati novi savršeniji satelit za motrenje koji će imomogućiti znatno poboljšan nadzor iranskog nuklearnog programa,izvijestio je u utorak izraelski list Yediot Aharonot.
JERUZALEM , 25. travnja 2006. (Hina/AFP) - Izraelci će u utorak navečer lansirati novi savršeniji satelit za motrenje koji će im omogućiti znatno poboljšan nadzor iranskog nuklearnog programa, izvijestio je u utorak izraelski list Yediot Aharonot.

Špijunski satelit težak 350 kg u orbitu će lansirati raketa ruske izrade.

Satelit raspolaže kamerom koja može identificirati objekte veličine 70 cm s visine od 480 do 600 km te Zemlju može obići za 90 minuta.

"Kamera raspolaže objektivom koji će tajnim službama omogućiti uvid u najsitnije detalje na (osjetljivim) mjestima zbog kojih je satelit lansiran", rekao je jedan izraelski stručnjak za izraelski list.

Izrael optužuje Iran da obogaćivanjem urana navodno u civilne svrhe za proizvodnju energije zapravo želi razviti nuklearno oružje, što Iran, koji je zbog tog programa prijavljen Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, uporno niječe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙