FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski Eni dobio preliminarno odobrenje Turske za gradnju plinovoda

MILANO, 2. svibnja 2006. (Hina/AP) - Tursko vijeće ministara izdalo jeodobrenje za gradnju naftovoda kojim će se povezati Crno more sMediteranom, objavila je u utorak talijanska kompanija za proizvodnjunafte i plina Eni.
MILANO, 2. svibnja 2006. (Hina/AP) - Tursko vijeće ministara izdalo je odobrenje za gradnju naftovoda kojim će se povezati Crno more s Mediteranom, objavila je u utorak talijanska kompanija za proizvodnju nafte i plina Eni.

Naftovod Samsun-Ceyhan, koji mora dobiti i odobrenje turskog predsjednika Ahmeda Necdeta Sezera, gradit će Eni i turska energetska kompanija Calik Enerji, navodi se u dalje u priopćenju te talijanske kompanije.

Tim će se naftovodom prevoziti nafta iz Rusije i Kazahstana od Crnoga mora do mediteranske luke Ceyhan, koja će na taj način, kako se nadalje navodi u priopćenju, postati "važno središte za komercijalizaciju nafte na međunarodnim tržištima".

"Taj projekt jamči transport do ključnih tržišta za naftu proizvedenu u Rusiji i Kazahstanu, gdje Eni upravlja golemim naftnim poljem Kashagan, te je jedan od upravitelja naftnog i plinskog polja Karachaganak", stoji u priopćenju izvršnog direktora Enija Paola Scaronija.

Naftovod Samsun-Ceyhan dio je projekta razvoja Turske u globalni energetski koridor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙