FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslava Praznika rada u većini hrvatskih gradova

ZAGREB, 30. travnja 2006. (Hina) -
ZAGREB, 30. travnja 2006. (Hina) -

Šest sindikalnih središnjica sutra u zagrebačkom parku Maksimiru organizira zajedničku proslavu Praznika rada, 1. svibnja, na kojoj će biti podijeljeno oko 30.000 obroka graha.

Umjesto tradicionalnih govora, sindikalni čelnici će u 11 sati na veliku pozornicu na maksimirskoj livadi samo šutke izići, što će biti njihova ovogodišnja poruka nakon prikupljenih 330.000 potpisa protiv mirovinske i zdravstvene reforme, te najnovijeg poskupljenja goriva.

Svoj dolazak na maksimirsku proslavu potvrdili su hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, potpredsjednik Vlade Damir Polančec te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji će nakon obraćanja građanima zajedno sa sindikalnim čelnicima dijeliti posjetiteljima grah.

Organizatori najavljuju bogat estradni program u sklopu kojeg će nastupiti Gazde, Kićo Slabinac, Željko Krušlin Kruška, Maja Šuput i drugi.

Ove godine neće biti tradicionalne prosvjedne povorke od Jelačićeva trga do maksimirskog parka.

Hrvatska udruga sindikata u Maksimiru će zajedno s ostalim središnjicama sudjelovati samo u dijeljenju letaka građanima u kojima se izražava nezadovoljstvo stanjem u Hrvatskoj, ali neće sudjelovati u proslavi. HUS će zajedno s Novim sindikatom odvojeno organizirati javni prosvjed ispred bivše Tvornice duhana Zagreb u Jagićevoj ulici u znak podrške radnicima.

Okupljanje građana predviđeno je do 10 sati kod Manduševca na Jelačićevu trgu, odakle prosvjedna povorka kreće do tvornice u Jagićevoj ulici, gdje će biti održan prosvjedni govor u 11 sati.

Osim tradicionalne proslave u zagrebačkom Maksimiru, obilježavanje Praznika rada bit će organizirano i u drugim hrvatskim gradovima.

Splićani besplatnim gradskim autobusima mogu ići na Marjan gdje će, uz bogat kulturno-glazbeni program, biti podijeljeno 3.000 obroka graha, dok će Osječani nakon svečanog misnog slavlja u crkvi sv. Josipa Radnika proslavu nastaviti na lijevoj obali Drave, uz 2.500 porcija graha.

Karlovčani i ove godine organiziraju tradicionalnu biciklijadu "Biciklom do zdravlja" Karlovac-Duga Resa-Ozalj, na kojoj se očekuje oko 2.000 sudionika, dok će u Rovinju proslava Praznika rada biti organizirana u park-šumi Zlatni Rt.

Vrbovčane će 1. svibnja u 6 sati probuditi limena glazba s već tradicionalnom budnicom, dok je u Sisku uz proslavu Praznika rada moguć i štrajk metalaca, najavili su iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙