FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvoren Festival Queer Zagreb

ZagrebZAGREB, 29. travnja 2006. (Hina) - Festival Queer Zagreb završen jevečeras performanceom - modnom revijom "Exposed to Virus and Fashion"(Izloženost virusu i modi) autora Silvija Vujičića, održanom uzagrebačkoj tvornici tekstila - TKZ.
ZAGREB, 29. travnja 2006. (Hina) - Festival Queer Zagreb završen je večeras performanceom - modnom revijom "Exposed to Virus and Fashion" (Izloženost virusu i modi) autora Silvija Vujičića, održanom u zagrebačkoj tvornici tekstila - TKZ.

Riječ je o projektu koji je Vujčić ostvario u suradnji s berlinskim studijem Cazzo Films a tematski se naslanja na pošast suvremenoga doba - HIV. Kako to u programu objašnjava Trpimir Matasović, zadužen za odnose s javnošću toga festivala, ta je pošast na određeni način danas "in" bez obzira što može biti smrtno opasna, posebice među populacijom alternativnih seksualnih opredjeljenja.

Tu je pak činjenicu, ističe Matasović, iskoristio Vujičić objedinivši svoj interes za ono što je u modi, s jedne strane, i interes za samo odijevanje s druge, tretirajući kontroverznu temu HIV-a na sebi svojstven analitički duhovit način.

Pola sata prije samoga performancea publika je mogla "iza pozornice" pratiti pripremu izvođača za izlazak na scenu.

Festival Queer Zagreb otvoren je 25. travnja predstavom "Swan Lake, 4 Acts" njemačkoga dramaturga Raimunda Hoghea, reinterpretacijom slavnoga "Labuđeg jezera".

U plesnim, kazališnim i modnim programima Festival je okupio umjetnike iz Japana, SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Njemačke i Hrvatske.

Okosnica selekcije za koju je bio zadužen programski voditelj Festivala Zvonimir Dobrović bio je odnos privatnoga i javnoga u svemu što je "queer".

Po Dobroviću, taj pojam pak obuhvaća sve zanemarane skupine i pojedince u društvu, od različitih seksualnih opredjeljenja do etničkih manjina i samohranih roditelja.

Festival su s oko 30 posto financirali Ministarstvo kulture i Gradsko poglavarstvo Zagreba, a ostalo su donacije iz Norveške, Nizozemske, Švedske i drugih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙