FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U "Tvornici" otvoren Festival Queer Zagreb

ZagrebZAGREB, 25. travnja 2006. (Hina) - Predstavom "Swan Lake, 4 Acts"njemačkog dramaturga Raimunda Hoghea, reinterpretacijom slavnog"Labuđeg jezera", večeras je u klubu "Tvornica" otvoren Festival QueerZagreb, koji će do 29. travnja u plesnim, kazališnim i modnimprogramima okupiti umjetnike iz Japana, SAD-a, Francuske, VelikeBritanije, Njemačke i Hrvatske.
ZAGREB, 25. travnja 2006. (Hina) - Predstavom "Swan Lake, 4 Acts" njemačkog dramaturga Raimunda Hoghea, reinterpretacijom slavnog "Labuđeg jezera", večeras je u klubu "Tvornica" otvoren Festival Queer Zagreb, koji će do 29. travnja u plesnim, kazališnim i modnim programima okupiti umjetnike iz Japana, SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Njemačke i Hrvatske.

Po riječima programskog voditelja, Zvonimira Dobrovića, okosnica selekcije bio je odnos privatnog i javnog, jer "često ono što nas čini drukčijim nas tjera na šutnju", a umjetnici koje ove godine sudjeluju na festivalu o tome glasno govore.

Dobrović ističe da "queer" obuhvaća sve zanemarane skupine i pojedince u društvu, od različitih seksualnih opredjeljenja do etničkih manjina i samohranih roditelja.

Na festivalu gostuju američko-francuski koreograf Mark Tompkins, stalni gost najuglednijih europskih festivala, s predstavom "Song and Dance" te jedna od vodećih britanskih plesnih skupina "Earthfall" s projektom "At Swim Two Boys", utemeljenom na nagrađivanom istoimenom romanu Jamieja O'Neilla o skučenim granicama privatnosti.

Među ostalim, na programu je predavanje Manuele Kay iz Njemačke "How To Make Lesbian Porn" te "Exposed to Virus and Fashion", modno-umjetnički performance Silvija Vujičića.

Festival će se održavati u Tvornici, Teatru ITD, Klubu "Hrvatskom sokolu", B.P. Clubu i TKZ-u (tvornica tekstila).

Festival su s oko 30 posto financirali Ministarstvo kulture i Gradsko poglavarstvo Zagreba, a ostalo su donacije iz Norveške, Nizozemske, Švedske i drugih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙