FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: poštari nisu krivi za kašnjenje mirovina

ZAGREB, 19. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski sindikat pošte u današnjemje priopćenju ustvrdio da poštari nisu krivi za kašnjenje isplatedijela mirovina korisnicima koji mirovinu primaju putem Hrvatske pošte(HP).
ZAGREB, 19. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski sindikat pošte u današnjem je priopćenju ustvrdio da poštari nisu krivi za kašnjenje isplate dijela mirovina korisnicima koji mirovinu primaju putem Hrvatske pošte (HP).

Vlada je jučer na izvanrednoj telefonskoj sjednici predložila Nadzornom odboru HP-a smjenu predsjednika Uprave Milana Skoblara, smatrajući ga najodgovornijom osobom što oko 75.000 umirovljenika nije primilo mirovine prije uskrsnih blagdana.

Sindikat ocjenjuje da su i u ovom slučaju posljedice tuđih propusta pale na leđa malih ljudi - umirovljenike koji svoje, ionako skromne, mirovine nisu dobili prije Uskrsa, te na radnike HP-a, naročito dostavljače poštanskih pošiljaka, koji su ni krivi ni dužni trpjeli negodovanje građana.

Ne zanima nas tko je krivac za skandalozni propust u pripremi pravodobne isplate mirovina, iako iz iskustva znamo da od odluke Ministarstva financija do isplate novca u ruke svakom korisniku mora proći nekoliko dana.

Riječ je o složenom procesu u kojem sudjeluju Vlada, državna administracija, Fina i HP, a tko je u ovom lancu zakazao tek treba utvrditi, ističe sindikat.

"Kao sindikat koji okuplja više od 7.500 radnika HP-a ustajemo u zaštitu naših kolega, kojima je poštanska torba ionako svakim danom sve teža".

Stoga molimo hrvatske građane da se suzdrže od predbacivanja poštarima za tuđe propuste i da svoje opravdano nezadovoljstvo ubuduće usmjere na druge, prave adrese, od Markova trga na dalje, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙