FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kontracepcijska pilula za muškarce djelotvorna i sigurna

LONDON, 28. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Muškarci koji će u vrloskoroj budućnosti biti u prilici uzimati kontracepcijsku pilulu, bitće ponovno plodni četiri mjeseca nakon što je prestanu uzimati,izvijestili su u petak znanstvenici.
LONDON, 28. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Muškarci koji će u vrlo skoroj budućnosti biti u prilici uzimati kontracepcijsku pilulu, bit će ponovno plodni četiri mjeseca nakon što je prestanu uzimati, izvijestili su u petak znanstvenici.

Farmaceutske tvrtke već neko vrijeme rade na pronalasku kontracepcijske pilule ili injekcije s hormonima za muškarce koji bi spriječili stvaranje spermija te bi parovima omogućili veći izbor kada je riječ o metodama planiranja obitelji.

Znanstvenici su nakon analiza rezultata istraživanja u kojem je sudjelovalo 1.500 muškaraca koji su određeno vrijeme uzimali kontracepcijske pilule ili hormone u injekcijama, ustvrdili da je postupak bio vrlo učinkovit te da se fertilitet kod pacijenata uspostavlja tri do četiri mjeseca nakon prestanka uzimanja kontracepcije.

"Kontracepcija za muškarce uskoro će biti široko dostupna", rekao je Peter Liu iz Instituta za biomedicinska istraživanja u Los Angelesu koji djeluje pri Medicinskom centru UCLA. Liu i kolege analizirali su rezultate istraživanja provedene na 1.500 dobrovoljaca u razdoblju od 1990. do 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙