FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Živjeti u braku škodi zdravlju žena

LONDON, 6. travnja 2006. (Hina/AFP) - Živjeti u braku škodi zdravljužena koje tada jedu manje zdravo i debljaju se, otkriveno je ovogtjedna u studiji objavljenoj u britanskom znanstvenom časopisuComplete Nutrition.
LONDON, 6. travnja 2006. (Hina/AFP) - Živjeti u braku škodi zdravlju žena koje tada jedu manje zdravo i debljaju se, otkriveno je ovog tjedna u studiji objavljenoj u britanskom znanstvenom časopisu Complete Nutrition.

Tijekom "medenog mjeseca" oba supružnika nastoje zadiviti partnera i znatno mijenjaju svoje prehrambene navike kako bi se svidjeli onom drugom, prema istraživanju koje su proveli dijetetičari s Newcastle University.

Primorani kasnije da često dijele isti jelovnik, muškarci jedu više laganih obroka sastavljenih od voća i salata, dok se žene okreću bogatijoj i težoj hrani, poput tjestenine i kremastih umaka.

Ispitivanje zaključuje također da muškarci i žene dobivaju pomalo na težini od početka zajedničkog življenja, što je rezultat smanjene tjelovježbe.

"Čak i za parove koji žive dugo u zajedničkom kućanstvu, nikada nije prekasno usvojiti bolje navike!", ističe međutim Amelia Lake, autorica studije za sveučilište u Newcastleu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙