FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Tvornice sušenog voća: apel za spas tvornice

VRPOLJE, 27. travnja 2006. (Hina) - Tridesetak radnika pogona Tvornicesušenog voća i povrća u Vrpolju nedaleko od Slavonskoga Broda skonferencije za novinare uputili su Vladi apel za spas te tvornicekoja je u većinskom državnom vlasništvu.
VRPOLJE, 27. travnja 2006. (Hina) - Tridesetak radnika pogona Tvornice sušenog voća i povrća u Vrpolju nedaleko od Slavonskoga Broda s konferencije za novinare uputili su Vladi apel za spas te tvornice koja je u većinskom državnom vlasništvu.

Kako je rečeno, radnici već četiri mjeseca rade bez plaće, a doprinosi im nisu uplaćeni od lipnja 2004. godine. Tvornica je u minusu za oko pet milijuna kuna pa sindikat ne vidi drugog izlaza osim pokretanja procesa mirenja.

"Sporost dovodi ljude do očaja. Jutros smo pokušali kontaktirati ministarstvo poljoprivrede, ali je ono i dalje gluho. Tvrde kako smo dosadni jer oni prate situaciju. Pozajmice nisu rješenja. Peti mjesec mora biti prekretnica. Inače ljudi nemaju zašto dolaziti na posao", kaže Slavko Kotromanović, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a.

Ako se u idućih petnaestak dana, dok traje proces mirenja, ne ponude neka rješenja za spas tvornice radnici su spremni pokrenuti i inicijativu za stečaj.

Tvornica sušenoga voća i povrća otvorena je prije pet godine u preuređenom pogonu "Đure Đakovića". Opremljena je najsuvremenijom opremom, a osnivači - država, Brodsko-posavska županija, općina Vrpolje i "Đuro Đaković", u nju su uložili oko 50 milijuna kuna kreditnih sredstava.

Do sada je otplaćeno oko pola investicije.

"Ono što smo mogli učiniti, to smo i napravili. Nama treba vlasnik koji će popuniti kapacitete sušionice, koji ima tržište", ističe Ljilja Nikšić, v.d. predsjednica uprave Sušionice. Nikšić podsjeća kako je sušionica pokrenula određene proizvode, za što su partneri zainteresirani, ali da je o proizvodnji u trenutačnim uvjetima nemoguće pregovarati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙