FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin za oporezivanje Inine ekstradobiti

PAZIN, 27. travnja 2006. (Hina) - IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajinje, komentirajući danas u Pazinu poskupljenje benzina, ocijenio dadržava poskupljenje benzina osim smanjivanjem trošarina može nadziratii oporezivanjem ekstradobiti svih monopolista: od INA-e, banaka iTDR-a do telekomunikacijskih kuća po stopi od 50 posto.
PAZIN, 27. travnja 2006. (Hina) - IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin je, komentirajući danas u Pazinu poskupljenje benzina, ocijenio da država poskupljenje benzina osim smanjivanjem trošarina može nadzirati i oporezivanjem ekstradobiti svih monopolista: od INA-e, banaka i TDR-a do telekomunikacijskih kuća po stopi od 50 posto.

Na tiskovnoj konferenciji u Pazinu Kajin je predložio i smanjene stope PDV-a na 20 posto, podsjetivši da je HDZ to i obećavao u predizborno vrijeme.

"Prihod države od trošarina na benzin sve je manji, a sve je viši od PDV-a, a istodobno INA stalno povećava dobit", smatra Kajin.

Govoreći o mogućim posljedicama koje bi mogle nastati donošenjem prijedloga novog zakona o područjima posebne državne skrbi, istaknuo je da će ukidanjem statusa brdsko-planinskog područja osam istarskih gradova i općina ostati bez znatnih novčanih davanja iz državnog proračuna. Dodao je kako Vlada očekuje da taj dio priljeva novca nadoknade županije te je pozvao sve istarske saborske zastupnike da se izbore za drukčija zakonska rješenja.

"To je svjestan Vladin politički udar na područja u kojima HDZ nije na vlasti, a to su Istarska, Primorsko-goranska i Zagorsko-krapinska županija", ocijenio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙