FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: građani su sigurno protiv poskupljenja benzina

ZAGREB, 21. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićizjavio je danas da su građani sigurno protiv poskupljenja benzina,ali da pitanje o tomu zašto benzin poskupljuje treba postavitimjerodavnom ministarstvu.
ZAGREB, 21. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je danas da su građani sigurno protiv poskupljenja benzina, ali da pitanje o tomu zašto benzin poskupljuje treba postaviti mjerodavnom ministarstvu.

Najavljeno poskupljenje svih plina i svih naftnih derivata, osim Supera 95, predsjednik Mesić, koji je danas sudjelovao na proslavi 40. obljetnice djelovanja Zdravstvenoga veleučilišta u Zagrebu, komentirao je na molbu novinara.

Na pitanje smatra li da bi Hrvatska imala jednostavniji i lakše rješiv problem s gorivom da je postignut drukčiji dogovor u slučaju "Družbe Adria", Mesić je odgovorio kako smatra da pitanja "Družbe Adria", plinovoda i svega što se tiče energetike moramo rješavati na državnoj razini i tako tražiti rješenja koja su najbolja za naše građane.

Zato, rekao je, pitanje koji bi način za građane bio bolji moraju riješiti institucije hrvatske države.

Mesić se slaže da se o spomenutim pitanjima vode rasprave - i za i protiv - ali da prije svega o tomu struka treba dati svoje mišljenje. Dodao je da se struka treba očitovati je li dobro da iskoristimo naš naftovod i da ga vežemo s europskim sustavom, koji se zove "Družba Adria". Dodao je kako je njegovo mišljenje da za nas zadržimo onoliko nafte koliko je nama potrebno, odnosno našim rafinerijama, a da ostatak ide dalje za Europu.

"Time isključujemo tankere iz Jadrana po kojemu sada plovi oko 300 tankera i zato se nitko ne buni, ali oni idu za Trst", zaključio je Mesić.

Na jučerašnjem susretu izaslanstva Vlade i Uprave Ine, dogovoreno je da će cijena benzinskoga goriva Super 85 ostati ispod osam kuna jer se INA odrekla marže na taj derivat.

Predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević najavio je pak da će se cijene ostalih naftnih derivata formirati prema tržišnomu načelu te da će promjena cijena uslijediti u ponedjeljak, kao i da će INA za drugi kvartal podnijeti zahtjev za povećanje cijene plina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙