FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Sanader za četvrtak sazvao sastanak s Upravom Ine

ZAGREB, 25. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade IvoSanader za četvrtak je, nakon što se vrati iz službenog posjetaPoljskoj, sazvao sastanak s Upravom Ine u vezi sa situacijom okocijene nafte.
ZAGREB, 25. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader za četvrtak je, nakon što se vrati iz službenog posjeta Poljskoj, sazvao sastanak s Upravom Ine u vezi sa situacijom oko cijene nafte.

U Vladi se doznaje da Ministarstvo gospodarstva priprema i druge mjere za ublažavanje posljedica rasta cijene nafte osim zaštićene cijene Supera 95, a kojega trenutačno u Hrvatskoj koristi najveći broj vlasnika vozila na benzin.

Super 95 je bezolovni motorni benzin kojeg može koristiti 70 posto voznog parka u Hrvatskoj, a dostupan je na 85 posto Ininih benzinskih postaja, izvijestili su danas iz Ine reagirajući na brojne upite koje su zaprimili nakon noćašnjeg poskupljenja goriva.

Od benzina jedino Super 95 nije prešao granicu od 8 kuna te sada košta 7,98 kuna.

U Ini navode da je prema Pravilniku, koji je na snazi, litra Supera 95 trebala 25. travnja iznositi 8,61 kunu, a da iznosi 7,98 kuna.

Također napominju kako je u uvjetima kada na svjetskom tržištu barel nafte dosiže cijenu od oko 80 dolara nerealno očekivati da cijena svih goriva s 95 oktana bude ispod osam kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙