FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 31. ožujka

ZAGREB, 30. ožujka 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 31. ožujka.
ZAGREB, 30. ožujka 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 31. ožujka.

ŠIBENIK - Na skupštini "Šibenskih prijevoznika" koja se odražava povodom udruživanja 60-ak prijevoznika i nadograditelja hrvatskog međunarodnog cestovnog prijevoza, prvoga klastera ovakve vrste u Hrvatskoj, bit će izabran Nadzorni odbor, a na skupštini će, kako je najavljeno, sudjelovati i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić. "Šibenski prijevoznici" d.o.o., udruženi na inicijativu Hrvatske gospodarske komore, sa 60-ak prijevoznika i nadograditelja s više od 500 vozila za međunarodni promet postaju najveće prijevozničko poduzeće u Hrvatskoj (11,00 sati, Hotel Panorama).

ZAGREB - Energetski institut "Hrvoje Požar", Innoterm Energetics iz Budimpešte i Bluewaters iz Novog Sada organizatori su međunarodne radionice o promociji inovativnih tehnologija korištenja biomase. Radionica je organizirana u sklopu projekta financiranog od strane INCO dijela 6. Okvirnog programa Europske unije. Glavni cilj radionice je opisati, usporediti i vrednovati nove i inovativne tehnologije za korištenje biomase koje promoviraju održivo korištenje energije, povećavaju regionalnu produktivnost uz smanjenje utjecaja na okoliš (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - U poslovnici Financijske agencije (FINA) u Velikoj Gorici bit će otvoren ured Hitro.Hr servisa. Hitro.Hr je servis Vlade za ubrzanu komunikaciju građana i poslovnih subjekata s državnom upravom. Tako se na jednom mjestu mogu dobiti sve informacije i obaviti većinu potrebnih radnji za osnivanje trgovačkog društva i otvaranje obrta. Velika Gorica je 25-ti grad u Hrvatskoj u kojem se otvara servis Hitro.hr (12,00 sati, Fina-e, Trg kralja Tomislava 33).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare informatičke tvrtke Oracle Hrvatska biti će predstavljen Oracle Partner Solution Summit. Događaj je namijenjen edukaciji tržišta o prednostima poslovanja uz informacijsku tehnologiju (14,00 sati, Restoran Incontro, Frankopanska 22).

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u veljači ove godine bila je veća za 0,3 posto u odnosu na siječanj, dok je na godišnjoj razini, prema veljači prošle godine, zabilježen rast od 5,5 posto, desezonirani su podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku. Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od ožujka 2005. do veljače 2006. u usporedbi s istoimenom proizvodnjom iz razdoblja od ožujak 2004. do veljače 2005. bila je pak veća za 5,7 posto. Riječ je o podacima izračunatim iz indeksa trend-ciklusa, koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice. Pritom je proizvodnja u prerađivačkoj industriji u veljači ove godine u usporedbi s proizvodnjom iz veljače lani porasla za 5,6 posto, u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 5,1 posto, a rudarstvu i vađenju za 4,7 posto.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u siječnju ove godine održano 207 poslovnih skupova, od čega je 127 skupova održano bez ostvarenih noćenja, a 80 s noćenjima, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Ukupan broj trajanja svih skupova u siječnju iznosio je 407 dana, a prosječno je svaki skup trajao dva dana. Na svim skupovima bilo je 22.694 sudionika. Od ukupnog broja poslovnih skupova, najveći broj odnosio se na kongrese, kojih je u siječnju održano 99. Slijede poslovni sastanci kojih je bilo 73, javnih konferencija bilo je 14, a ostalih skupova 21.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙