FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 27. travnja

ZAGREB, 26. travnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 27. travnja.
ZAGREB, 26. travnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 27. travnja.

ZAGREB - Ured za ekonomske odnose mađarskog Veleposlanstva u Hrvatskoj organizator je Hrvatsko - mađarskog poslovnog skupa čiji je cilj uspostavljanje novih poslovnih kontakata te novih mogućnosti za izvoz i uvoz malih i srednjih poduzeća dviju zemalja. Prema podacima Mađarskog središnjeg ureda za statistiku robna razmjena između dvije zemlje prošle je godine iznosila 828,5 milijuna eura, što je 22,1 posto više nego u godini ranije. Pritom je izvoz mađarskih tvrtki u Hrvatsku povećan za 25,5 posto, na 716,6 milijuna eura, dok su hrvatske tvrtke u Mađarsku izvezle robe za 111,9 milijuna eura ili 3,6 posto više (11,00 sati, Hotel I, Remetinečka 106).

ZAGREB - U hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održat će se Hrvatsko - bavarski poslovni forum na kojem će sudjelovati predstavnici 65 hrvatskih tvrtki i institucija te bavarsko gospodarsko izaslanstvo od 25 tvrtki iz područja prerade metala, proizvodnje dijelova za auto industriju, zaštite okoliša i turizma (9,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Prioriteti u gospodarskoj suradnji Hrvatske i Bavarske biti će glavne teme razgovora ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića i bavarskog ministra gospodarstva, infrastrukture, prometa i tehnologije Erwin-a Huber-a (14,30 sati, Ministrstvo gospodarstva, Vukovarska 78).

ROVINJ - Na sastanku predstavnika Hrvatske udruge hotelijera i restoratera, Odbora za turizam, Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i predstavnika Istarske županije razgovarat će se o stanju u hotelijerstvu ze modelu razvoja turizma u Istri kao i Master planu Istre. Nakon sastanka biti će održana konferencija za novinare (13,00 sati, Hotel Eden).

ZAGREB - U Hrvatskoj je veljači ove godine održan 341 poslovni skup, sa više od 35 tisuća sudionika, a ukupni promet od poslovnih skupova u veljači iznosio je 9,2 milijuna kuna.

Od toga je 126 ili 37 posto skupova s noćenjem, a 215 ili 63 posto) skupova bez noćenja. Ukupan broj dana trajanja svih poslovnih skupova jest 643. Prosječno je svaki skup trajao dva dana, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙