FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte iznad 73 dolara po barelu

LONDON, 26. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Cijene sirove nafte ostalesu u srijedu iznad 73 dolara po barelu budući su ulagači zanemarilimjere za smanjenje cijena koje je predložio američki predsjednikGeorge W. Bush te se radije usredotočili na očekivano smanjenje zalihabenzina u Sjedinjenim Državama.
LONDON, 26. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Cijene sirove nafte ostale su u srijedu iznad 73 dolara po barelu budući su ulagači zanemarili mjere za smanjenje cijena koje je predložio američki predsjednik George W. Bush te se radije usredotočili na očekivano smanjenje zaliha benzina u Sjedinjenim Državama.

Cijena londonske sirove nafte Brent porasla je za četiri centa, na 73,25 dolara. Barel nafte na njujorškom tržištu poskupio je dva centa te se prodavao po cijeni od 72,84 dolara.

Tržišta čekaju objavu najnovijeg tjednog izvješća o zalihama nafte u SAD-u kasnije tijekom dana, za koje se očekuje da će pokazati pad zaliha benzina na 2,6 milijuna barela, što bi bilo njihovo smanjenje osmi tjedan zaredom, procjene su analitičara.

Pad zaliha benzina izazvao je rastuću zabrinutost na tržištu da će američke rafinerije teškom mukom uspijevati podmiriti potražnju u vrijeme najveće potrošnje benzina u SAD-u u ljetnim mjesecima.

Zabrinutosti oko ponude održale su cijene nadomak rekordnih razina unatoč mjerama za smanjenje cijena nafte na koje je pozvao u utorak američki predsjednik George W. Bush.

Londonske cijene nafte, koje su obično niže od onih na njujorškom tržištu, sadrže premiju jer su europska tržišta jače pogođena zabrinutostima oko Irana i Nigerije.

Relativno goleme zalihe sirove nafte u SAD-u također su pritisnule cijenu barela nafte u tom drugom najvećem svjetskom potrošaču nafte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙