FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Džakarta: Britanija i Indonezija borit će se protiv terorizma

DŽAKARTA , 30. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Velika Britanija iIndonezija - zemlja s najvećim brojem muslimanskog stanovništva,pojačat će suradnju na području borbe protiv terorizma te će seangažirati na poboljšanju razumijevanja između islamskog i neislamskogsvijeta, izjavili su u četvrtak na zajedničkoj konferenciji zanovinare u Džakarti indonezijski predsjednik Susilo Bambang Yudhoyonoi britanski premijer Tony Blair nakon zajedničkih razgovora sislamskim čelnicima i studentima.
DŽAKARTA , 30. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Velika Britanija i Indonezija - zemlja s najvećim brojem muslimanskog stanovništva, pojačat će suradnju na području borbe protiv terorizma te će se angažirati na poboljšanju razumijevanja između islamskog i neislamskog svijeta, izjavili su u četvrtak na zajedničkoj konferenciji za novinare u Džakarti indonezijski predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono i britanski premijer Tony Blair nakon zajedničkih razgovora s islamskim čelnicima i studentima.

Britanija i dalje radi na normalizaciji vojnih odnosa s Indonezijom te na pokretanju inicijative koja bi trebala pomoći u borbi s islamističkim ekstremizmom. Na indonezijskom otočju živi oko 220 milijuna stanovnika, od čega 85 posto čine muslimani.

"Koristeći vojnu terminologiju, željeli bismo se prema Indoneziji odnositi kako treba, a to znači kao prema našem prijatelju i savezniku, a kada je riječ o terorizmu... namjeravamo tijesno surađivati", rekao je Blair koji će u Indoneziji provesti 24 sata.

"Indonezija ima ključnu ulogu u našim nastojanjima da pokažemo kako među ljudima različitih vjera postoji razumijevanje te da zahvaljujući većem razumijevanju imamo veće izglede za rješavanje sukoba u svijetu", rekao je Blair.

U zajedničkom priopćenju dvojice čelnika najavljeno je uspostavljanje redovitog foruma "koji će omogućiti promicanje strateškog dijaloga o bilateralnim, multilateralnim i globalnim pitanjima" te dogovor o memorandumu o razumijevanju kada je riječ "o policijskoj suradnji koja će biti znak spremnosti obiju zemalja da se bore protiv terorizma u svim njegovim oblicima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙