FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija noćas pokušala ugasiti program beogradske BK Televizije

beogradske BK TelevizijeBEOGRAD, 26. travnja (Hina) - Pripadnici MUP-a Srbije i predstavnikRepubličke radiodifuzne agencije (RRA) Srbije pokušali su u noći sutorka na srijedu, oko ponoći, ugasiti beogradsku BK Televiziju.
BEOGRAD, 26. travnja (Hina) - Pripadnici MUP-a Srbije i predstavnik Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Srbije pokušali su u noći s utorka na srijedu, oko ponoći, ugasiti beogradsku BK Televiziju.

Prema riječima glavnog i odgovornog urednika te televizije Milomira Marića, RRA je u utorak navečer donijela rješenje da se BK Televiziji privremeno, na 30 dana, oduzme dozvola za emitiranje programa zbog "kršenja propisa o radiodifuziji".

Predsjednik Savjeta RRA Nenad Cekić izjavio je agenciji Beta da je tom odlukom izrečena kaznena mjera "za emitiranje programa kao i za pojedinačne predajnike", te da na tu odluku BK televizija nema pravo žalbe.

U priopćenju Savjeta RRA ističe se da je ta televizija bila "interno i javno upozoravana" na kršenje propisa o radiodifuziji tijekom predsjedničke kampanje 2004., kada je tadašnji vlasnik te televizije bio poznati srbijanski tajkun Bogoljub Karić, te se dodaje da 30-dnevno oduzimanje dozvole za emitiranje nema nikakve veze s nedavnim nedodjeljivanjem nacionalne frekvencije BK Televiziji.

Nakon dolaska policije u utorak oko ponoći, ispred zgrade BK Televizije okupio se veliki broj zaposlenika te građana, koji su se razišli nakon što su pripadnici MUP-a Srbije, nešto nakon dva sata u noći, napustili zgradu te televizije.

BK Televiziji isključeno je emitiranje satelitskog programa i predajnik na zgradi Beograđanke u središtu Beograda, kao i emitiranje preko kablovskog operatera KDS, dok kablovska mreža SBB i dalje prenosi njezin program.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙