FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljajić: Pomaci u operativnom smislu potrage za odbjeglim Mladićem

BEOGRAD, 24. travnja (Hina) - U operativnom smislu došlo je doizvjesnih pomaka kad je u pitanju potraga za haškim optuženikom,odbjeglim generalom Ratkom Mladićem, izjavio je ministar za ljudska imanjinska prava Srbije i Crne Gore i predsjednik Nacionalnog savjetaza suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić za novosadski "Dnevnik"od utorka.
BEOGRAD, 24. travnja (Hina) - U operativnom smislu došlo je do izvjesnih pomaka kad je u pitanju potraga za haškim optuženikom, odbjeglim generalom Ratkom Mladićem, izjavio je ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore i predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić za novosadski "Dnevnik" od utorka.

"Raspolažemo s mnogo više informacija nego prije samo mjesec dana", kazao je Ljajić, dodajući da treba "pričekati i vidjeti kako će se dalje odvijati operativne akcije koje se poduzimaju, odnosno hoće li ta saznanja zaista dovesti do Ratka Mladića", ali ne bi bilo dobro da se "prekorači" kraj travnja, rok za Mladićevo izručenje.

"To ne samo da ne bi bilo dobro za kredibilitet zemlje, nego bi i pritisak na nas bio znatno povećan. Zato moramo učiniti sve da napor koji se ulaže dodatno pojačamo i posao najzad privedemo kraju", kazao je Ljajić.

Dosad su vlasti u Beogradu uhitile petoricu bivših pripadnika Vojske SCG i Vojske Republike Srpske, osumnjičenih za pomaganje odbjeglom Mladiću. Prije nekoliko dana uhićen je umirovljeni kapetan bojnog broda Vojske CCG Ratko Vučetić iz Beograda, a prije njega uhićeni su Jovo Đogo, pukovnik Vojske Republike Srpske i pripadnik Mladićeva osiguranja koji je, prema prošlotjednim tvrdnjama beogradskog dnevnika "Blic", kontaktirao s Mladićem 24. prosinca 2005. godine, bivši Mladićev vozač Saša Badnjar, te Stanko Ristić, umirovljeni pukovnik i pilot Vojske SCG i njegov 23-godišnji sin Predrag.

Sve istrage protiv uhićene petorke proglašene su službenom tajnom.

Vlasti u Beogradu imaju rok do kraja travnja da izruče Haškom sudu odbjeglog Ratka Mladića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙