FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo: uskoro program rješavanja teškoća županijskih bolnica

ZAGREB, 22. travnja 2006. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbiće u suradnji s Povjerenstvom za nadzor nad poslovanjem bolničkihzdravstvenih ustanova i nadležnim županijskim institucijama unajskorije vrijeme ponuditi programe za rješavanje poteškoća užupanijskim bolnicama, priopćilo je danas to ministarstvo.
ZAGREB, 22. travnja 2006. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi će u suradnji s Povjerenstvom za nadzor nad poslovanjem bolničkih zdravstvenih ustanova i nadležnim županijskim institucijama u najskorije vrijeme ponuditi programe za rješavanje poteškoća u županijskim bolnicama, priopćilo je danas to ministarstvo.

Ministarstvo je priopćenje, koje je potpisao ministar Neven Ljubičić, objavilo u povodu, kako se navodi, medijskih napisa u vezi s događanjima u Općoj županijskoj bolnici "dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu.

U priopćenju se podsjeća da je Povjerenstvo za nadzor nad poslovanjem bolničkih zdravstvenih ustanova ministar osnovao prema planu i programu razvoja sustava zdravstva i racionalizacije u zdravstvenom sustavu.

Povjerenstvo na čelu s Andrijom Hebrangom izvršilo je pregled stanja u kliničkim i općim bolnicama u Republici Hrvatskoj te izvanredno odradilo preuzete poslove i zadatke, kaže se u današnjem priopćenju.

Šest članova Uprave Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu, na čelu s ravnateljem dr. Davorinom Đanićem, dalo je neopozive ostavke na svoje dužnosti, a kao glavni razlog naveli su nemogućnost stabilnog poslovanja bolnice u novim pravilima i odnosima donesenim na državnoj razini koja, tvrde, ne omogućuju stabilno financiranje županijskim bolnicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙