FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savjetovanje o sustavskom mišljenju i procesu integracije Hrvatske u EU

ZAGREB, 21. travnja 2006. (Hina) - Novi izazovi i prilike što ih donosiulazak u Europsku uniju (EU) zahtijevaju stalno jačanje znanja ivještina kako pojedinaca tako i institucija - od poduzeća do državneuprave, rečeno je na savjetovanju pod nazivom "Sustavsko mišljenje iproces integracije Hrvatske u EU", čiji je organizator Hrvatskodruštvo za sustave - CROSS.
ZAGREB, 21. travnja 2006. (Hina) - Novi izazovi i prilike što ih donosi ulazak u Europsku uniju (EU) zahtijevaju stalno jačanje znanja i vještina kako pojedinaca tako i institucija - od poduzeća do državne uprave, rečeno je na savjetovanju pod nazivom "Sustavsko mišljenje i proces integracije Hrvatske u EU", čiji je organizator Hrvatsko društvo za sustave - CROSS.

Današnjim savjetovanjem CROSS ujedno obilježava 15. godišnjicu svoga rada.

Pristupanje tržištu EU postavljaju gospodarstvu zahtjeve za brzo postizanje visoke djelotvornosti i konkurentnosti, a pritom se od države očekuje da olakša i podupire gospodarske procese, ali istodobno štiti nacionalne interese, rečeno je.

Cilj savjetovanja je dotaknuti vitalna područja vezana uz priključivanje Hrvatske EU, a riječ je o energetici, poljoprivredi, obrazovanju i znanosti te tehnološkom razvoju.

Na skupu je istaknuto i kako se Hrvatska treba valjano predstaviti EU te odgovoriti na pomna ispitivanja (screening) naše spremnosti za ulazak u njezino članstvo.

Znamo li se pritom služiti sustavskim mišljenjem to nam ispitivanje može poslužiti kao vrsna pouka i izvor informacija o tržištu kojem se želimo pridružiti, ali i novim mogućnostima koje nam ono donosi, rečeno je.

Sudionici skupa istaknuli su važnost podizanja konkurentnosti hrvatskih tvrtki kako bi bile spremne za poslovanje u okruženju EU, zatim značaj regionalnog razvitka temeljenog na povezivanju tvrtki u clastere, ali i nužnost suradnje gospodarstva i znanosti.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙