FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Moskvi počeo međunarodni sastanak posvećen Iranu

MOSKVA, 18. travnja 2006. (Hina/DPA) - Zamjenici ministara vanjskihposlova pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a, SAD-a, VelikeBritanije, Francuske, Kine i Rusije, te Njemačke u utorak su u Moskvipočeli savjetovanje o rješavanju spora oko iranskog nuklearnogprograma.
MOSKVA, 18. travnja 2006. (Hina/DPA) - Zamjenici ministara vanjskih poslova pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a, SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Kine i Rusije, te Njemačke u utorak su u Moskvi počeli savjetovanje o rješavanju spora oko iranskog nuklearnog programa.

Sjedinjene Države su zatražile oštriji pristup Teheranu dok Velika Britanija, Francuska i Njemačka, takozvana trojka EU-a, još uvijek polažu nade u diplomaciju.

Kina i Rusija protive se bilo kakvim sankcijama protiv Irana, no sve se države slažu da je potrebno spriječiti da Iran pristupi provedbi programa izgradnje nuklearnog oružja.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ranije u utorak je u telefonskom razgovoru s njegovim iranskim kolegom Manuchehrom Mottakijem zatražio da Iran prestane s obogaćivanjem urana.

Glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova ranije je izrazio protivljenje nametanju sankcija iranskom čelništvu rekavši: "Uvjereni smo da ni sankcije ni nasilje neće voditi rješenju".

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Asefi upozorio je u utorak da šest zemalja vrše politički pritisak na Teheran. "Politički pritisak na Islamsku republiku imat će obrnuti učinak", rekao je Asefi u Teheranu, prenijela je agencija Tass.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙