FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Banja Luka: Smjenu Andana tražio Haški sud

BANJA LUKA, 8. travnja 2006. (Hina) - Ravnatelj policije RepublikeSrpske Dragomir Andan nije u svojoj ostavci naveo razloge za taj čin,a banjalučki mediji u subotu navode da je njegovu smjenu tražilaglavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda u Den Haagu (ICTY) Carladel Ponte.
BANJA LUKA, 8. travnja 2006. (Hina) - Ravnatelj policije Republike Srpske Dragomir Andan nije u svojoj ostavci naveo razloge za taj čin, a banjalučki mediji u subotu navode da je njegovu smjenu tražila glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda u Den Haagu (ICTY) Carla del Ponte.

Andan je u petak podnio ostavku ministru unutarnjih poslova RS Stanislavu Čađi i premijeru Miloradu Dodiku, koji je, prihvaćajući njegov odstup, novinarima kazao da je ovo učinjeno "zbog obveze suradnje sa haškim Tribunalom".

Prema saznanjima "Nezavisnih novina" u broju od subote, Andan se na ovaj korak odlučio nakon što je njegovo smjenjivanje zatražila Del Ponte.

Ona je, naime, u petak posredstvom visokog predstavnika u BiH Christiana Schwarz-Schillinga, uputila vladi RS pismo u kojem je Andana označila kao osobu blisku "kriminalnim krugovima, sa bliskim odnosima sa optuženima za ratne zločine".

Del Ponte je u svom pismu naglasila kako su ova saznanja Haškog suda potvrđena i u zapovjedništvu Eufora.

Predsjedavajući Upravnog odbora Direkcije za reformu policije u BiH Sead Lisak, izjavio je u banjalučkom dnevnom listu kako je zasjedanje ovog tijela, zakazana za petak, odgođeno zbog zahtjeva Haškog tužiteljstva za smjenu Andana.

"Andan je u četvrtak kazao kako mora obaviti niz konzultacija u Banjoj Luci nakon što je primio pismo u kojem Haško tužiteljstvo zahtijeva da odstupi s ove dužnosti", pojasnio je Lisak.

Andan je, uz podnošenje ostavke na dužnost ravnatelja policije, zahtijevao da ga se razriješi dužnosti člana Direkcije za reformu policije u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙