FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nikiforov: Tužiteljica premjestila Hartmann na drugu dužnost

DEN HAAG/ZAGREB, 6. travnja (Hina) - Glavna haška tužiteljica Carladel Ponte premjestila je svoju dugogodišnju glasnogovornicu FlorenceHartmann na novu dužnost, izjavio je u četvrtak Anton Nikiforov,savjetnik Del Ponte koji je privremeno preuzeo dužnost predstavnika zatisak Tužiteljstva ICTY-a.
DEN HAAG/ZAGREB, 6. travnja (Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte premjestila je svoju dugogodišnju glasnogovornicu Florence Hartmann na novu dužnost, izjavio je u četvrtak Anton Nikiforov, savjetnik Del Ponte koji je privremeno preuzeo dužnost predstavnika za tisak Tužiteljstva ICTY-a.

Nikiforov je na konferenciji za novinare u Haškom sudu rekao da će po odluci Del Ponte, Hartmann ubuduće raditi na "posebnim projektima", ne želeći iznositi pojedinosti o donesenoj odluci niti o spomenutim projektima. Pritom se pozvao na načelo Tužiteljstva da se o unutarnjim imenovanjima ne govori javno.

Na pitanje novinara zašto se Hartmann nije pojavila na današnjem briefingu, Nikiforov je odgovorio kako je nju Del Ponte zamolila da ne govori javno.

Florence Hartmann imenovana je za glasnogovornicu Tužiteljstva u listopadu 2000., godinu dana nakon što je Carla del Ponte preuzela dužnost glavne tužiteljice ICTY-a.

Od 1990. do 1994. bila je stalna dopisnica francuskog "Le Monda" iz Beograda. Godine 2001. objavila je knjigu o raspadu bivše SFRJ i ratovima koje je vodio režim Slobodana Miloševića, pod naslovom "Dijagonala laufera".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙