FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva: nije moguće industrijsko obogaćivanje u Iranu

MOSKVA, 13. travnja 2006. (Hina/AFP) - Obogaćivanje urana naindustrijskoj razini nije moguće u Iranu, rekao je u četvrtak direktorruske agencije za Atomsku energiju (Rosatom) Sergej Kirijenko.
MOSKVA, 13. travnja 2006. (Hina/AFP) - Obogaćivanje urana na industrijskoj razini nije moguće u Iranu, rekao je u četvrtak direktor ruske agencije za Atomsku energiju (Rosatom) Sergej Kirijenko.

"Ne može biti govora o industrijskom obogaćivanju urana" u Iranu, izjavio je Kirijenko, komentirajući vijest koju je u utorak objavio Teheran da je obogatio uran do razine 3,5 posto.

"Odavno se znade da Iran posjeduje kaskadu sa 164 centrifuge i da je proizvodnja niskoobogaćenog urana bila tek pitanje vremena. To za nas nije ništa neočekivano", dodao je direktor Rosatoma, a prenosi Ria Novosti.

U utorak je Teheran objavio da je 9. travnja obogatio uran do razine 3,5 posto na kaskadi sa 164 centrifuge. Iran planira do konca 2006. postaviti tri tisuće centrifuga.

Vijest je objavljena protiv volje UN-ova Vijeća sigurnosti i IAEA-e koji su zatražili od Islamske Republike da prekine svoju nuklearnu djelatnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙