FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović: Osporit ćemo utemeljenje HDZ-a 1990.

MOSTAR, 10. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Bosne iHercegovine Dragan Čović najavio kako će osporiti pokušaj registracijenove stranke koja u svojemu nazivu ima HDZ, nakon što je u subotu uMostaru osnovan HDZ 1990., nastao od dijela članstva HDZ-a BiH koji subili nezadovoljni Čovićevim vođenjem te stranke.
MOSTAR, 10. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović najavio kako će osporiti pokušaj registracije nove stranke koja u svojemu nazivu ima HDZ, nakon što je u subotu u Mostaru osnovan HDZ 1990., nastao od dijela članstva HDZ-a BiH koji su bili nezadovoljni Čovićevim vođenjem te stranke.

"Mi smo to već osporili. Dostavili smo dokumentaciju sudskim registrima i Izbornome povjerenstvu BiH budući smo kod Agencije za intelektualno vlasništvo zaštitili ime HDZ-a, žig, našeg obilježja, poruke 'zna se' i vjerujemo da je to sasvim dovoljno kako bi pravosudna tijela onemogućila registraciju te stranke", rekao je Čović u intervju za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista od ponedjeljka. Dodao je kako bi stranka koja u svojemu imenu sadrži HDZ "zbunila birače i nanijela šteta našoj stranci". Čović je procijenio kako će nova stranka završiti na političkoj margini.

"Kada promatramo poziciju HDZ-a BiH mislim da bilo kakva nova stranka ne može ugroziti našu poziciju. Ali sigurno može zbuniti naše birače", rekao je Čović.

On je izrazio optimizam da će Parlament prihvatiti ustavne promjene za koje tvrdi da predstavljaju "velik iskorak".

"Nijedno rješenje, govorim u ime hrvatskog naroda, nismo napravili na loše. Neke stvari nismo mogli promijeniti, kao što je entitetski način glasovanja, jer to nisu htjeli partneri", istaknuo je Čović.

Upitan za komentar o tome da navodni napredak oko ustavnih aranžmana nije uspio uvjeriti bosanskohercegovačke biskupe, Čović je kazao kako je njihova Izjava pokolebala i njega osobno u razmišljanju, ali da je svjesno prihvatio odgovornost.

"Uz dužno uvažavanje biskupa, mislim da smo trebali preuzeti odgovornost u ovome procesu, jer ljudi u politici imaju posve drukčiju političku ulogu nego što to imaju predstavnici katoličke crkve", rekao je Čović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙