FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: U subotu utemeljenje nove stranke, "HDZ 1990"

MOSTAR, 7. travnja 2006. (Hina) - U Mostaru će se u subotu održatiutemeljiteljska skupština nove stranke "HDZ 1990", čije je utemeljenjepotaknuo Božo Ljubić sa svojim pristašama iz HDZ BiH koji sunezadovoljni politikom te stranke i njena predsjednika Dragana Čovića,službeno je u petak potvrdio Inicijativni odbor za utemeljenje novestranke "HDZ 1990".
MOSTAR, 7. travnja 2006. (Hina) - U Mostaru će se u subotu održati utemeljiteljska skupština nove stranke "HDZ 1990", čije je utemeljenje potaknuo Božo Ljubić sa svojim pristašama iz HDZ BiH koji su nezadovoljni politikom te stranke i njena predsjednika Dragana Čovića, službeno je u petak potvrdio Inicijativni odbor za utemeljenje nove stranke "HDZ 1990".

Božo Ljubić je bio protukandidat za predsjednika HDZ BiH Draganu Čoviću na stranačkom Saboru u srpnju prošle godine. Ljubić je više puta nakon tog Sabora javno tvrdio kako je Čovićev izbor za predsjednika HDZ BiH neregularan jer su, po Ljubićevim tvrdnjama, glasački listići nepropisno prebrojavani u korist Čovića. Ljubić je prošle godine uputio i žalbu Europskoj pučkoj stranci, u kojoj je HDZ BiH imao status promatrača, tvrdeći da je Čovićev izbor za predsjednika HDZ BiH neregularan. Europska pučka stranka je uvažila Ljubićevu žalbu te je "zamrznula" status promatrača HDZ-u BiH u Europskoj pučkoj stranci dok se ne razriješi konflikt unutar HDZ BiH.

"Vodstvo HDZ BiH nije bilo u stanju rješavati gospodarska i socijalna pitanja, te je nedemokratskom i izolacijskom politikom dovelo stranku na margine političkih zbivanja", navodi se u priopćenju Inicijativnog odbora "HDZ 1990" dan uoči sutrašnje utemeljiteljske Skupštine nove stranke, koja svojim nazivom sugerira vraćanje na prijeratnu politiku HDZ BiH iz 1990. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙