FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kontaktna skupina: status Kosova riješiti u 2006. godini

PRIŠTINA, 7. travnja 2006. (Hina) - Predstavnici zemalja članicaKontaktne skupine za Kosovo, SAD-a, Njemačke, Velike Britanije,Francuske, Italije i Rusije, ponovili su u petak u Prištini svojestajalište da status Kosova treba riješiti tijekom ove godine i darezultat pregovora treba biti prihvatljiv za narod Kosova.
PRIŠTINA, 7. travnja 2006. (Hina) - Predstavnici zemalja članica Kontaktne skupine za Kosovo, SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i Rusije, ponovili su u petak u Prištini svoje stajalište da status Kosova treba riješiti tijekom ove godine i da rezultat pregovora treba biti prihvatljiv za narod Kosova.

U zajedničkom priopćenju, koje je objavio ured SAD-a u Prištini, Srbi se pozivaju na sudjelovanje u kosovskim institucijama a Albanci na "fleksibilnost i velikodušnost" u pregovorima o statusu Kosova, posebice kad je riječ o decentralizaciji. Ističe se također obveza albanske strane u zaštiti Srpske pravoslavne crkve.

Od kosovskih dužnosnika se očekuje da tijekom pregovora ponude rezultate u provedbi standarda koje je Kosovu postavila međunarodna zajednica posebice onih što se odnose na položaj manjina.

Predstavnik Srpske liste za Kosovo Oliver Ivanović izjavio je nakon sastanka s članovima Kontaktne skupine da je kosovskim Srbima preporučeno da se pripreme za provedbu onih rješenja koja budu dogovorena između Prištine i Beograda.

Sugovornici članova Kontaktne skupine u Prištini bili su civilni upravitelj na Kosovu Soren Jessen-Petersen, zapovjednik KFOR-a general Giuseppe Valotto, predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu, premijer Agim Qeku, članovi kosovskog pregovaračkog tima o statusu Kosova i predstavnici srpske nacionalne zajednice kao i nesrpskih manjinskih zajednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙