FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Ateni održan sastanak zemalja SEECP i Kontaktne skupine o Kosovu

ATENA, 5. travnja 2006. (Hina) - Na inicijativu Grčke kaopredsjedajuće Procesa suradnje jugoistočne Europe (SEECP) u Ateni je usrijedu održan sastanak visokih predstavnika zemalja članica spartnerima iz Kontaktne skupine i međunarodnih tijela koja suuključena u proces pregovora o budućem statusu Kosova.
ATENA, 5. travnja 2006. (Hina) - Na inicijativu Grčke kao predsjedajuće Procesa suradnje jugoistočne Europe (SEECP) u Ateni je u srijedu održan sastanak visokih predstavnika zemalja članica s partnerima iz Kontaktne skupine i međunarodnih tijela koja su uključena u proces pregovora o budućem statusu Kosova.

Kako je priopćeno, Hrvatsku je predstavljao državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Hido Biščević.

Sudionici sastanka razmijenili su mišljenje o sadašnjem stanju na Kosovu i o mogućem doprinosu članica SEECP u procesu pregovora.

O stanju na Kosovu izvijestio je voditelj UNMIK-a Jessen Petersen, a o pregovorima zamjenik posebnog predstavnika UN Albert Rohan.

Predstavnici zemalja SEECP istaknuli su kako rješavanje pitanja Kosova ne smije dovesti u pitanje postignutu razinu stabilnosti u regiji, čemu su svi spremni dati svoj puni doprinos, bilo u kontekstu približavanja euroatlantskim integracijama, u aktivnostima SEECP ili razvojem bilateralnih odnosa.

Državni tajnik Biščević naglasio je važnost postizanja rješenja Kosova u okviru euroatlantskih perspektiva i istaknuo potrebu potpunog odvajanja tog pitanja od drugih regionalnih pitanja. Upoznao je nazočne s osnovnim parametrima djelovanja Hrvatske kao buduće predsjedajuće SEECP-a. Rekao je da će Hrvatska voditi računa o tome kako se SEECP može, zajedno s drugim europskim institucijama, angažirati na Kosovu.

Naglasio je da će Hrvatska kao predsjedajuća dati aktivnostima SEECP izraženu europsku dimenziju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙