FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Boris Tadić neće pomilovati Mirjanu Marković

BEOGRAD, 12. ožujka (Hina) - Srbijanski predsjednik Boris Tadić nećedonijeti odluku o pomilovanju Mirjane Marković, supruge pokojnogbivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, kakobi ona mogla nazočiti njegovom eventualnom pogrebu u Beogradu,priopćeno je u nedjelju navečer iz Ureda predsjednika Srbije.
BEOGRAD, 12. ožujka (Hina) - Srbijanski predsjednik Boris Tadić neće donijeti odluku o pomilovanju Mirjane Marković, supruge pokojnog bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, kako bi ona mogla nazočiti njegovom eventualnom pogrebu u Beogradu, priopćeno je u nedjelju navečer iz Ureda predsjednika Srbije.

U priopćenju se navodi da Tadić smatra da bi državni pogreb Slobodana Miloševića bio "apsolutno neprimjeren" ulozi koju je imao u novijoj povijesti Srbije, te u suprotnosti s "opredjeljenjem koje su građani nedvojbeno iskazali 5. listopada 2000. godine", kad je Milošević bio prisiljen priznati da ga je na izborima za predsjednika SR Jugoslavije pobijedio Vojislav Koštunica.

Zahtjev za odustajanje od kaznenog progona Mirjane Marković i sina Marka Miloševića zatražile su Miloševićeva Socijalistička partija Srbije i Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja.

Protiv Mirjane Marković i Marka Miloševića na snazi je međunarodna tjeralica koju je raspisalo srbijansko pravosuđe. Miloševićeva supruga je optužena za poticanje na protuzakonitu dodjelu stana iz fonda Vlade Srbije dadilji svoga unuka, dok je njezin sin Marko optužen za više nasilničkih kaznenih djela pred Okružnim sudom u Požarevcu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙