FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slobodan Milošević idućega mjeseca objavljuje knjigu

BEOGRAD, 4. ožujka (Hina) - Haški optuženik Slobodan Miloševićobjavit će krajem travnja knjigu "Obrana govori za historiju ibudućnost", javio je u subotu beogradski Radio B92.
BEOGRAD, 4. ožujka (Hina) - Haški optuženik Slobodan Milošević objavit će krajem travnja knjigu "Obrana govori za historiju i budućnost", javio je u subotu beogradski Radio B92.

Ta knjiga je, tvrdi Radio, kombinacija Miloševićeve uvodne riječi njegove obrane na početku dokaznog postupka 31. kolovoza i 1. rujna 2004. godine, te pravnih tumačenja bivšeg američkog tajnika za pravosuđe Ramseya Clarka, sadašnjeg člana pravnog tima optuženog bivšeg iračkog lidera Sadama Huseina.

Na 180 stranica, ta knjiga objavljena na engleskom jeziku nudi čitateljima Miloševićev pogled na raspad bivše SFRJ, u kome Milošević okrivljuje Vladu SAD-a i njene europske saveznike da su poticali vjerske i etničke razlike među jugoslavenskim narodima, kako bi nekada zajedničku državu sveli na nekoliko malih kolonijalnih državica.

"Laži NATO-lidera poslužile su da opravdaju agresiju na Jugoslaviju", citat je iz recenzije izdavača Independent Publishers Group. U knjizi se nalazi i mišljenje dobitnika Nobelove nagrade za književnost 2005. godine, Harolda Pintera: "Američki NATO-sud, koji sudi Slobodanu Miloševiću, uvijek je bio potpuno nelegitiman i nikad neće biti uvažen kao pravični sud. Miloševićeva obrana je moćna, uvjerljiva, i ne može se ignorirati", prenosi Radio B92.

Cijena knjige će, kako se tvrdi, biti oko 20 američkih dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙