FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Den Haag: Izvodi se obdukcija na tijelu Slobodana Miloševića

DEN HAAG, 12. ožujka 2006. (Hina/dpa) - Tijelo bivšeg jugoslavenskogpredsjednika Slobodana Miloševića, koji je u subotu pronađen mrtav usvojoj ćeliji u pritvoru Haškog suda, podvrgnuto je u nedjeljuobdukciji koju vode nizozemski forenzički stručnjaci u Den Haagu, aliu nazočnosti jednog srbijanskog medicinskog eksperta.
DEN HAAG, 12. ožujka 2006. (Hina/dpa) - Tijelo bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića, koji je u subotu pronađen mrtav u svojoj ćeliji u pritvoru Haškog suda, podvrgnuto je u nedjelju obdukciji koju vode nizozemski forenzički stručnjaci u Den Haagu, ali u nazočnosti jednog srbijanskog medicinskog eksperta.

Haški sud je odbacio zahtjev Miloševićeve obitelji da obdukcija bude izvedena u Moskvi gdje živi njegova supruga Mirjana Marković.

Obdukcija se izvodi na Nizozemskom institutu za forenziku u Den Haagu.

Prema prvim informacijama iz Haškog suda Milošević (64) je preminuo od prirodne smrti u svojoj ćeliji u pritvoru Suda u Scheveningenu pokraj Den Haaga.

Bivši jugoslavenski predsjednik dugo je imao problema s visokim krvnim tlakom i srcem i tražio je od Suda dopuštenje da ode na liječenje u Moskvu. Sud je prije dva tjedna odbacio taj njegov zahtjev obrazloživši to činjenicom da Milošević u pritvoru ima bolju liječničku njegu nego bilo gdje drugdje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙